Wednesday, August 8, 2012

Layan projek along..

06.08.2012
Isnin...

Hari tu cuti Nuzul Quran. Abg cuti....anak2 pun cuti. Along pulak petang kang dh kena hantar dia balik hostel. Projek tesis dia tak siap lagi. Jd, sebagai ibubapa...kena lah layan dia sebagai galakan dan dorongan.

Kat umah kitorang mmg takde set drill. Jd, kena lah gi sampai ke ofis abg di Semanggol tu utk menggunakan drill milik kompeni, hehe.

Angah ngan Akiss tak ikut. Study kat umah. Angah tengah trial. Akiss pulak minggu depan ada pulak pra UPSR. Kelakar pulak...dh ada trial...ada pulak pra...mm. Selagi lah tak exam betoi2...

Kat ofis AUSB mmg sunyi lah sebab ari ni cuti, kan..hihi. Cuma ada operator yg jaga loji aje.
Menggerudi apa ni??
Ntah laa along ni. Dalam byk2 idea rekacipta...dia leh nk buat yg ni?? Takpe lah, apa2 idea pun takleh nk dipandang ringan, kan. Jd, bagilah sokongan padu kat dia.
Along seriau jgk tu kena pegang benda tu sambil abah dia menggerudi..
Mmg along kena pegang. Kalo idak payah abg nk gerudi lobang. Batangnya lembut tp nk gerudi jenoh jgk nk bg berlobang, mm..
Buat keje bersunggoh2...
Ni lah bendanya yg digerudikan tu....berus gigi, hehe..
Nampak aje lembut plastik batang berus gigi tu tp susah jgk nk bg berlubang. Senang lg nk bg dinding batu bata tu berlubang, ish..ish..

Bila dh berlubang...nk cari pulak straw. Kena lah singgah beli air kotak pulak utk dapatkan straw jenis boleh bengkok tu.

Semoga berjayalah ye along dan rakan sepasukannya, Afiq. Berjaya meyakinkan juri ketika pembentangan projek tesis ni, InsyaAllah.

6 comments:

Rinna said...

Wahh Along caya.laa dlm merekacipta tuh.. Moga suksess..

SyaNa said...

wah reka ape tu kak???
nnt da siap tayang hasilnye ye

Zura@Iwan said...

ingt buat lubang apa ...hehe

gud luck along....

wantie said...

moga berjaya la along. wah belajar sekarang ni siap ada projek bagai noh. sure best kan,

Kesuma Angsana said...

gd luck Along !

ieda said...

gud luck along
berus gigi ke yg dia gerudi tuu :))