Monday, April 14, 2014

Fiesta Mesra Belia

12.04.2014
SABTU

Dari Penang...terus jer ke Kompleks Rakan Muda.
Ada fiesta mesra belia 1 Malaysia ni..
Sebenarnya aku takde ler nak gi awal sgt. Nak gi ronda2 dulu terutama singgah kat AEON Big Seberang Prai tu. Tp disebabkan Evy kata takde pembantu utk bahagian pendaftaran dan mintak tolong aku...tu yg aku gi jugak. Dorang ni dh banyak kali mintak tolong mcm2 hal tapi aku selalu jer tak dapat nak nolongnya...sbb aku pun ada hal lain. Tapi kali ni...aku rasa mcm kena tolong jgk. Takde ler kitorang nak meronda dh bila dh selesai urusan kat Penang tu.

Sampai2 situ...parking mmg kena kat luar ler. Mujur dpt parking dekat bila ada kereta lain yg kebetulan keluar, hehe.

Utk 2 hari berlangsung karnival ni...mcm2 ler aturcara dan program yg dijalankan. Malam belia berselawat pun ada jgk.
Sesape nak cuba rock climbing...pun leh cuba..
Masuk bilik muzik ni....aku berposing ngan set drum. Sbb aku mmg suka ngan alatan muzik ni.
Meja pendaftaran utk pertandingan gusti lengan.. Nampaknya pertolongan aku dh tak diperlukan pun sbb adik Evy dan sir Sham ada utk buat mende2 ni....huhu. Psst:-kalo aku tau...gi ronda2 Penang dulu pun lagi best, hahaha..
Abg bergambar ngan budak2 gym yg bakal jadi peserta gusti lengan tu. Abg tak masuk pun..dtg bagi sokongan jer. Dh kata utk belia, kan. Abang bkn dlm golongan belia pun, hihi.
Eksen dulu...test guna meja khas utk gusti lengan..
Sementara acara gusti lengan nak bermula...kitorang ronda2 dulu kat tempat lain dlm karnival tu.
Teka jumlah belon dianjurkan oleh Celcom..
AJ...Alona Jalil...hahaha..
Bergambar ngan kereta austin antik ni...
Ngan mini minor painting transformers...
Deretan kereta mini yg masih terjaga elok..
Ni kereta2 otai ni...toyota corolla dan mcm2 ler..
Vespa pun ada...
Kecoh2 kat satu tempat. Rupa2nya YB nak buat pelepasan utk grup motor ni. Aku tak tau ler grup apa...motor besar ada...motor cup ada...kapcai pun ada.. 
Sukri...sepupu abang ngan moto versys miliknya . Ada jgk adik dia kat belakang tu. Pinjam moto kawan, hehe..
Bakal nak berlepas ni.. Nampak tak aku dlm gambar?? haha...menyebok jer..
Aku berdiri situ kengkonon nak amek gambo tapi tak dpt pun.
Dh lepaskan team motor....YB terus ke gelanggang gusti lengan utk rasmikan acara tu. 
YB masuk ke area gelanggang. Evy amek gambo guna tab. Aku ngan abang sebok nompang, hahaha..
Gimik.....Jiva ngan YB
Alahaiii...Jiva wat2 kalah lak, huhu...leceh laa. Tak mencabar langsung, kehkeh..
Pertandingan dimulakan. Ada 2 kategori. Lebih 70kg dan bawah 70kg.
Ni peserta kategori bawah 70kg. Ceh..jiva pun masuk...
Dapat lak lawan anak buah dia sendiri..
Bersungguh2 nak menang, huh!!!
Kitorang tak tunggu abes pun. Kena balik. Ada hal lain.
Dengar citer...juara utk 2-2 kategori datang dari Ipoh. Dapat ler hamper, huhu.
Anak buah Jiva ada laa jgk menang nombor 3 kot utk 2-2 kategori.

Nota ALONA:-
~Ada masa sket...leh ler gi bagi sokongan kat acara gini..

3 comments:

Nad MamaZN said...

byk xtvt kt tepeng ni...

Z.u.r.a and I.w.a.n said...

best kan kak..
tgk xtvt mcm ni..

Siti Fatimah said...

Fuh kak..goreng satu lagu...emmm lagu rock ke lagu dangdut?