Wednesday, April 30, 2014

Hadiah utk along..

19/04/2014
SABTU

Abah along ni...tetiba berhasrat nak hadiahkan anak sulung dia barang yg diidamkan oleh along sendiri iaitu PS Vita atau PSV. Hadiah sempena result SPM hari tu. Sebelum exam dan selepas result mula2 keluar abang tak penah janji kat along pun nak beli mende ni tapi ye lah...naluri seorang bapa ni lain pulak. Dia pun tahu susah along nak berjaya...5 tahun dok asrama sejak umur 13 tahun. Bila dh dpt result yg baik ni...perlu laa diberikan satu pengiktirafan atas usaha anaknya tu.

Abang dh bagitau kat along pasal ni sebelum gi KL lagi. Tapi rupa2nya along ni dh pandai2 deal sendiri ngan tokey kedai game kat Times Square ni menerusi we chat, huhu. Along kata sini leh dpt murah. Abang kata mmg murah laa bila dgr harga yg along bagitau tu. Tu yg kitorang leh sampai Times Square pagi2 Sabtu 19hb tu.
Sedang bertanya tentang harga, apa yg leh dapat dalam set pembelian dan sebagainya lah. Maklum ler...mende ni bkn harga puluh2 jer. Main ratus2 jgk, kan..Bg kitorang dh mahal ler tu.
Bagi puas hati dulu...kalo ok...leh ler beli.
Dh setuju...maka beli ler sebijik PSV utk along.
Tapi tu ler pulak...game fevret along takde pulak. Dh abes.
Tapi takpe laa...abah dia kata...leh cari lain kali. 
Muka seronok...abah dh belikan psv.
Abang cuma belikan psv jer. Yg lelain tu termasuk games along kena beli sendiri ler.
Dia kan ada elaun sara hidup sebagai siswi ni. Bkn luak sangat pun. Masih boleh menyimpan.
Kalo abang nak belikan semua...jenoh jgk ler. Harga sebijik pun dh RM599. Tu tengah offer tu.
Jadi, along pun setuju ler utk beli sendiri games yg nak dilayan ngan psv tu. Harga satu2 games pun bkn murah jgk...semua RM seratus lebih. PSV ni belum leh lagi main games kena crack ni. Semua nak yg ori.
Ni ler kedainya....aku tengah sebok berwassap ngan member2 utk aktiviti kitorang petang nanti.
Tunggu nak pasang skrin protector dan sebagainya yg bersangkut paut..
Ni ler mendenya...
Along ni ngikut perangai abah dia ler suka games, suka kartun, suka anime. Tapi skang dia lagi obses dari abah dia. Dari brick games ke games pc, ps1, ps2.....psp....mm, tak tau ler nak kata apa. Hobi dia ke arah sini.

Tu...punya laa nak games Persona 4 utk PSV....wlpn along tak cakap.....tp mujur ler ayahngah dia faham along tu mcm mana dan layankan jgk gi bawak sampai ke Festival city Mall cari Persona tu. Akhirnya, tercapai ler jugak along bermain Persona 4 versi PSV.

Kalo sesape yg nak cari games2 utk PSV...leh ler gi kat Festival City Mall kat KL tu. Kat dlm tu ada ler kedai games yg jual murah sket dari Times Square tu. Dan semestinya games pun banyak pilihan. Fadel kata utk Xbox..RM950 satu set ngan 50 games percuma. Tu dia!!!!

Nota ALONA:-
~Somi aku tu...agaknya kalo tak disebabkan keje2 editing ni...mau agaknya sambar Xbox sebijik, huhu..PS2 pun dh lama tak berusik tu. Berhabuk dh apa??

6 comments:

Nad MamaZN said...

waaaa along dapat adiah best! :)

Mar Mansor said...

mak aih..leh tahan harga..best la along dapat hadiah..

::NureeN:: said...

perghhh... along kena jaga elok2 tau...

Rinna said...

Boring2 along leh main game kan.. iye laa dah penat belajar.. :)

ayu Ismail said...

Untung ayah n anak minat sama ....hehhe

Siti Fatimah said...

Utg along dpt hafiah. Tu la kan klu anak pandai kita tak de la ralat sangat nak bagi hadiah. Sebab rasa berbaloi