Thursday, January 2, 2014

Tengok2...belek2..

Sebenarnya...sebelum wat passport anak2 pi Krabi ari tu lagi...aku ngan abang dh terpikir tentang perancangan ni. Mcm sayang jer kan dh buat passport tp cuma guna sekali aje. Jadi, kengkononnya nak pi masuk Singapore ler pulak tahun ni, kan......ngee..
Hajat di hati tu nak bawak anak2 remaja aku ni pi masuk USS. Nak ikut cara kawan2 blogger aku tu. Gi USS tido hotel kat JB...pastu masuk Singapore 2 hari berturut2. Satu hari pi USS...lagi satu hari pi jenjalan tengok2 negara orang. Tapi tak tau ler bila punya tarikh tu....heheh...

Yg boleh aku nak wat entry pasal ni......sebab semalam aku bukak emel...ada ofer dari Groupon. Murah tu..RM159 aje utk pass sehari bagi dewasa. Less 17% tapi tu laa...cuma laku sah tiket ni sampai ujung Januari ni aje. Mana laa dapat nak pi bulan Januari ni...paham2 aje lah, kan.

Kalo ikut cadangan kawan2 blogger termasuk El.....mereka cadangkan beli melalui website RW Sentosa terus...tapi melalui promosi laa...mcm yg aku dh copipes kat bawah ni. Bukan beli terus ngan harga asal tu. Masa aku masuk website ni tadi yg ada promo cuma yg ni aje la. Takde laa promo dari maybank ke, dari...master kad ke..visa kad ke...kan. Tp harga dia ok jgk laa....dan leh dpt parking percuma kat situ kalo bawak kereta sendiri dan dapat baucar makan yg bernilai sekian2 duit sana, hehe...
Tapi promo ni pulak laku tiketnya sampai 31 Mac 2014 ni aje....Rasanya bulan 3 ni belum cukup lagi kot duit menabung nk pi sana, kahhh...
Ok...
Manakala ada beberapa member blogger termasuk attyfir telah menceritakan pengalamannya membeli tiket USS ni melalui sorang agen.
Hmm, mmg aku ada baca dari blog2 lain tentang membeli tiket USS menerusi agen melayu ni. Setakat ni...ok jer...tak penah ler ada kes penipuan sbb mgkn nawaitu dia berniaga dengan niat yg baik, kan. Menurut Attyfir yg pi sana tahun 2013...dia leh dpt harga tiket tu cuma RM155 utk sorang dewasa.

Ok, takpe2...tarikh nak ke sana pun tak kuar lagi ni, kuikui..
Sesi menabung duit dulu...kacing...kacing...kacing!!!

Dh dpt ilham nak pi tarikh bila....baru leh belek2 semula cari tiket masuk USS yg terbaik leh dapat, hihi..
Baru nak kumpoi duit...nak citer tentang perancangan lebih2 pun tak boleh ler, kan...hahaha...

Nota ALONA:-
~Ada rezeki...adalah, InsyaAllah...

5 comments:

Gieyana said...

Mmg best kak bila stay JB n g sendiri kat sn..nk stay kt singapore mahal hotelnya bila convert balik ke RM.

kalau book direct website uss, byk guna masterkad automatik dpt dis..tp still mahal lg kan..kena ada at least 3k+ tue kak...

Nad MamaZN said...

Kawan saya penah p guna agen gak..
Brape ek die dpt ritu
Rm120 ke.. Lupa sudaa

Bestnya nk p uss!
Saya kirim fm je la hehe

Zura@Iwan said...

betui2 kak..
stay kt JB kak..
then br masuk spore..

zura pon ada gk plan..
tp lmbt lg kot..hikss
irfan bsr br best kan..
inshaAllah...

moga plan cuti2 kak nk g USS tcapai..ameen..

wantie said...

tak pe belek belek. ke uss ni masih belum tersenarai dalam wishlist lagi...hahahaha...

tengok je la org lain pergi.

el said...

bestnye kak..mcm2 dah akk dah berjalan
ritu pi bandung pas2 g krabi
pasni pi USS pulak..wooohooooo syoknyer tgk uols berjalan
semoga akk dpt rezeki n dpt pergi jln2 kt USS n Spore tu eh..