Thursday, January 30, 2014

Gelanggang baru dan selesa..

Kat Taiping ni dh ada satu tempat yg mempunyai 12 buah gelanggang badminton yg mempunyai ciri2 bagai di gelanggang Piala Thomas, hihi.. Kalo main kat gelanggang mcm ni...tekanan ketika bermain tu kurang ler sket. Kurang rasa letih...kurang rasa sakit lutut.

Tapi harga sewa satu jam...telan air liur ler jgk. Tapi kalo share ramai2, ok kot kan. Tong-tong ler.
Harga utk satu jam waktu siang RM12.
Harga utk main waktu malam..RM18..... :P

Kalo main kat dewan apek kat kg. jambu tu pun RM14 utk 2 jam, mm. Tapi tu laa...gelanggang kat dewan apek tu biasa2 aje laa. Kat sini selesa sket.
Cuma 3-4 gelanggang aje yg disewa malam tu. Rasanya ramai lagi kaki badminton tak tau kewujudan dewan ni.
Ni gelanggang yg sedang rancak bermain.
Lokasi dewan ni kat jalan nak ke Taman Mewah, Taiping.
Aku pun tak pasti nama dewan ni apa...Kaki Badminton ke...Soflex ntah..

Aku ngan abang singgah sini lepas amek Ommey kat umah kak Zurina malam tu kat Taman Palma..

Nota ALONA:-
~Abang pun dh lama tak main badminton, huhu..

3 comments:

DeLLas said...

Kat kl cort mcm ni mau rm24 ke atas.. prime time lg mahal..

Zura@Iwan said...

best kn dpt buat xtvt xcise ni kn kak...

kt png ada..kt kompleks sukan area batu uban tu, dl iwan ada join main badminton..tp skrg dh tk main, sibuk volleyball dia..hehe

wantie said...

Klu wan dirang sewa kat sekolah cina tu. Best jugak. Ada la sekalu dya ikut dia.