Friday, January 31, 2014

Lepak kat lake garden..

31.01.2014
JUMAAT

Petang tu...sela datang umah. Nak tengok Ommey.
Pastu...ajak gi lepak kat lake garden. Main badminton santai2, hihi.
Aku ok jer sbb dh lama tak lepak kat lake garden.

Angah sempat tengok cabai cacak @ cili api kat tepi umah tu sebelum keluar gi lake garden.
Sela pi dulu.
Kitorang dekat kul 6 petang jgk baru keluar. Ada hal nak kena settle dulu, ngee..
Hayun adik anis main buai...aku hayun laju2, hihi. Sambil tu kontrol jgk ler, kan. Jatuh anak orang kang naya aje, ngee..
Akiss main badminton ngan Ain. Pakai reket ain jer. Reket budak2 ni semua dh bawak hostel. Abang pun dh takde reket dh sebab dah bagi along, huhu...
Sempat abahnya soh angah bergambar kat bola golf gergasi ni. Hmm...mcm pelancong dari Melaka aje (tgk t-shirt angah tu, hehe)
Malam tu ayah ngan Ikmal mai Taiping. Bawak along balik Tepen, huhu.
Along balik Bentong umah atuk dia aje sebenarnya. Ayahngah dia yg amek sebelum nak balik ke kampung makngah kat Chenor.
Bila dh sampai Bentong...lepas solat Jumaat katanya atuk offer utk bawak along balik Tepen, hoho.
Aku pulak hari tu mmg tak gi pasar pun. Masak apa yg ada jer. Malam tu...sebelum ayah sampai aku pun masak jer ler apa yg ada kat umah tu, hehe. Alhamdulillah, semua kenyang...

Nota ALONA:-
~Ceria jugak wlpn keje tak siap lagi..hehe. Boleh mcm tu, kan??

3 comments:

Nad MamaZN said...

atok ngan along ke tepeng tu tak jem ke cuti cny ni?

bestnya lepak lake garden...

bila tah nak pi tepeng lagi ni...
zakwan asek dok ajak je dah

Zura@Iwan said...

sy penah lepak mlm kak..
tp brp nampk arr..hehe..

wantie said...

Mcm best je lepak kat bola golf tu.

a..ah..hidup kena selalu ceria