Monday, January 20, 2014

Baca novel pinjam..

Novel ni aku pinjam dari anak sedara aku yg sedang meningkat remaja tu, hahaha.
Pandai dh sekarang ye baca novel cinta....hihi..
Dalam novel ni ada laa novelis membayangkan mcm mana suasana kat dalam airbus besaq gedabak ni. Aku rasa betul ler kot. Takkan dia memandai aje. MAS punya lak tu, huhu.

Tapi tu laa...citer ni mengisahkan mcm mana watak utama perempuan ni kenal ngan dua orang jejaka bukan sembarangan...dah tentu laa kaya...kacak. Tapi tengok tajuk pun...rasanya ramai yg leh tau nanti dia akan berkahwin ngan sape, kan. Jadi, walaupun novel ni tebal...752 muka surat nak kena hadap...tp ini laa novel yg aku tak baca abes. Aku tak baca part tengah2...iaitu part dia kenal dan bercinta ngan jejaka ke-2 dan kehidupan dia semasa sambung belajar kat London tu. Tak tau laa kenapa aku skip bahagian tengah tu...huhu. Bkn tak best....tapi sebab tengok tajuk tu kita dh tau dia pilih sape. Mcm buang masa jer baca part dia bercinta ngan orang lain, kahhh.

Tapi sebab utama aku mcm tu....mgkn sebab novel tu novel pinjam kot. Jadi, aku takde rasa rugi kalo tak baca pun.

Wlpn aku tak baca part tengah...tapi aku leh dpt agak apa yg berlaku masa tu. Sebab kebanyakannya ada jgk kat 2/4 yang akhir. Aku cuma baca mula suku pertama. Skip tak baca bahagian suku kedua...dan baca semula suku ketiga dan keempat tu.

Lagipun mgkn sbb novel ni tebal sangat. Padahal keje melambak ni.

Nota ALONA:-
~Hobi tetap kena layan jgk...nak hilang rasa bosan..

2 comments:

Nad MamaZN said...

Lama dh saya x baca novel huhu

wantie said...

pinjam pun tak pe. janji hobi tu dapat di penuhi kan..