Sunday, January 12, 2014

Aktiviti Sabtu..

11.01.2014
SABTU

Hari ni pi Ipoh. Nak hantar servis kit lens...ada sket funges pulak kat lens luar tu. Nak ikutkan masih tak perlu sangat pun pi servis sebenarnya sebab tak kacau gambar pun, hehe. Cuma disebabkan kitorang rehat sebulan dari bertugas kat luar...tu pi hantar jugak. Lagipun lebih baik mencegah sebelum parah, kan..hihi.. Proses kena tunggu beberapa hari baru siap.

Dh selesai hantar lens...kitorang terus ke AEON Station 18....tak penah lagi masuk situ. Hari tu dh pi area situ dh....tp tak berkesempatan pun nak masuk jenguk2 tengok2 apa yg ada kat dalam.

Saja ler....membiasakan diri masuk AEON ni kan. Dalam tahun ni kan Taiping pun nak dapat AEON mall ni, hahaha. 

Mula2 ronda tingkat bawah. Aku masuk satu bakery ni beli roti yg sedang dalam tawaran Happy Hour, huhu.
Along mcm biasa...kalo masuk kedai buku mcm ni...mesti cari komik yg dia suka..
Naik tingkat atas.....cari kedai kasut. Last2 masuk BATA jugak.
Tapi tu laa...harga dia macam mahal sket ler dari kedai BATA kat Taiping, huhu. Bukan per, aku baru jer masuk kedai BATA tu beberapa hari sebelum angah ngan akiss masuk sekolah sesi baru....tu yg aku masih leh buat perbandingan tu.
Belek2 aje laa...Nanti kita gi kedai BATA kat Tepen aje laa, ye..hihi.
Pastu...di aras yg sama...kitorang masuk kat kedai Daiso ni pulak. Ni pertama kali aku masuk sini wlpn selalu tengok kawan2 citer dorang masuk kedai barang RM5 dari Jepun ni.
Kat situ ada laa 6 barang yg aku beli, hehe.
Nak ikutkan ada lagi tu. Tapi mende tak perlu.
Eh, nak ikutkan ada jugak di antara 6 barang tu....tak berapa perlu pun, hahaha..

Tengok mall sebesar2 seluas2 ni....walaupun tersergam kat bandaraya Ipoh tapi mcm tak ramai jer orang terutama butik2 kasut, henbeg dan baju yg berjenama mahal tu. Aku tak dpt bayangkan kalo AEON kat Taiping ni dh beroperasi nanti. Mcm mana laa situasinya pulak ye?? Pulak tu, Taiping Mall kat bandar Taiping tu pun sedang berlumba2 sapa siap dulu ngan AEON ni....mm..

Dari Ipoh...terus jer ke Transkrian. Nak bagi Akiss duit utk program PBS yg diperlukan. Juga fail PBS yg akiss tertinggal sebab ari tu akiss tersalah bawak fail yg lain, hoho.

Err, sebenarnya....ikut plan...ari ni nak bawak angah outing ke Ipoh. Tapi tak jadi sbb angah kol semalam bagitau warden tak bagi sorang pun pelajar keluar dari kawasan maktab sbb dorang kena kuarantin. Ramai sangat yg sakit demam selesema sepanjang minggu lepas sampaikan doktor ngan pembantunya datang ke maktab utk wat rawatan ke atas pelajar2 yg kurang sihat tu. Tapi, setakat ni Alhamdulillah laa....takde apa2 pun dorang semua tu. Sakit demam biasa aje. Maklum ler, cuaca skang ni tak menentu, kan.
Cuma...warden buat mcm tu sebagai langkah berjaga2 aje. Tapi, dalam masa yg sama...ibubapa leh jer masuk melawat anak. Angah ni nak outing, huhu. Maka, kitorang ubah plan. Tu yg hari ni leh pi jengok akiss lagi. Tapi tak outing...jenguk jer dia.
Giliran angah minggu tak tau lagi. Selasa ni ke...Sabtu ke...tak tau laa lagi. Nanti aku kena kol atau msj dia.

Sampai kat maktab akiss dh petang dh..
Along tersenyum jer tengok budak2 form 5 kat maktab akiss tu berkumpul. Tu teringat kenangan dia masa kat maktab dulu ler tu, hihi...
Ni ler rakam curi gambar pelajar f5 tengah berkumpul. Hari tu dorang ada treasure hunt kot, hoho.
Nak balik dh...bergambar ngan abah lepas dh salam peluk cium abah dia.
Singgah makan nasik kat Bagan Serai.
Dari pagi tak makan nasik. Sarapan roti canai. Tengahari makan roti...hoho.

Nota ALONA:-
~Ngantok....err, punya laa sebok....baru aku terperasan yg minggu baru ni nanti ada cuti 2 hari ye dalam minggu biasa, hehe. Kalo idak, aku ler yg paling peka ngan cuti walaupun aku cuma dok umah aje, hoho..

5 comments:

ayu Ismail said...

Melaka ni pulak ada 2 AEON..tapi kalau gi sabtu ahad org mang ramai je..taiping makin lama makin pesat membangun ya

tifa anvar said...

kedai kasut bata mmng pilihan hati sejak dulu lagi sbb kasutnya berkualiti

wantie said...

pas ni along akan merasa saat saat manis bersekolah. mcm mana kita rasa. ye dak kak? hehehehe...

el said...

akk ni sllu je kuar kn
bz wpun dh bkk sekolah hehe

Zura@Iwan said...

eh bata tk sm rege ye kak? wpon branch dia.
br ni beli kasut irfan kt bata..sonok dia dpt kasut baru..hikss