Tuesday, January 28, 2014

Supplement oh supplement...

Aku punya..
Sebok nak ber'shaklee' ler pulak aku ni, kan..
Sebenarnya...sorang kawan abang ada bagi list harga dealer utk semua produk shaklee ni tahun lepas. Tapi aku pun tak penah nak membelek pun sebab masa tu tak minat lagi nak makan supplement jenama ni. Maklum ler...masa tu tgh makan supplement lain, hehe..

Bila dh abes stok supplement tu....aku pun nak try ler pulak shaklee ni. Nak oder kat kawan abang...mcm lambat ler lagi sbb dia kat Parit Buntaq sana tu. Jadi, dh alang2 aku nak pi KL...adik ipar aku pun dealer mende ni...tu yg leh aku beli tu.
Aku try 2 jenis produk ni jer dulu...hahaha. Nak kurangkan berat badan ler katanya, kan. Nak kurus tu tak tau laa sbb badan pun mmg dh gemok dh...asalkan dpt kurangkan berat badan pun dh ok dh. Tapi kalo leh menguruskan badan...mesti laa lagi best, kan...kan...hihi..
Walaupun ni bkn laa betul2 set komplit utk kuruskan badan...tp aku try jer laa yg ni dulu. Sebab ini jer yg aku mampu nak beli dulu. Maklum ler....duit banyak nak pakai ni. Along tu pun tak tau ler bila leh dpt pinjaman tu...mm..

Utk korang yg dok KL...area Cheras dan berdekatan...nak guna produk Shaklee ni, nak dapat harga istimewa...leh ler kontek adik ipar aku ni. COD pun boleh. Klik jer kat sini utk ke blog SHAKLEE dia (KLIK). Kat situ ada tertera nombor utk dihubungi atau sebarang pertanyaan lanjut tentang produk ni. Tentang produk ni aje tau!!!!

Abang punya..
Ok...yg atas tu supplement aku sorang aje, hihi.
Yg kat bawah ni baru laa supplement abang...fat burner.
Abang ada gak soh aku makan tapi tak boleh laa....sbb keje aku kat umah bkn banyak bergerak pun. Mcm rugi jer kalo makan mende ni, huhu. Takpe laa...abang makan laa sorang ye.
Sesuai utk gaya hidup sihat....orang yg selalu bersenam, pergi gym. Efeknya cepat berkesan..
Mcm abang ni sesuai ler sbb rajin pi gym dan bersemangat waja bila angkat besi berpuluh kilo tu, kuikui...
Mende tu takde steroid ye...fungsinya cuma sebagai fat burner.

Baby meow punya...
Kan aku ada amek baby meow dari Selayang Baru hari tu..
Tapi tu laa...baby meow tu tak sihat pulak. Selesema...sakit mata semua cukup. Berselepat taik mata kat mata...abes keras2 kat muka dia sekali, huhu.
Jadi, dh balik Tepen ni aku pun cuci ler muka dia bersih2..lap ngan sapu tangan dan air suam.
Bawak pi klinik lagi...
Dapat laa ubat selesema, ubat antibiotik dan krim utk sapu kat mata. Ubat air tu lak aku beli masa kat KL ari tu. Doktor pun ada bagi vitamin masa kat klinik.
Skang ni makin ok ler tengok matanya. Selesema pun dh kurang. Tapi masih comot lagi laa.
Esok akiss balik...jadi keje dia ler pulak amek alih utk beberapa hari ni jaga baby kucing tu. Dia mmg rajin sgt laa dalam hal2 mcm ni, huhu.

Nota ALONA:-
~Selalu buat entry tapi set utk publish pada hari lain iaitu sehari dua sebelum, huhu..

7 comments:

Zura@Iwan said...

zura pon mkn supplement shaklee gk..awai2 lg dh jd members..hehe

bagus akak jaga kucing leklok..
dpt pahala kak...

Kesuma Angsana said...

kesihatan harta kita plg berharga tu, so berbalaoi kalau berhabis menjaga kan !

ayu Ismail said...

Fat burner tu sama dgn en suami ambik..mula2 ingat bom apa..suka sangat bekas tu...

tifa anvar said...

mmng hasrt dhati nk ambk produk ni dh ramai kata bgus. Tapi tulah awal thn bnyk belanja. Tngklh nnti

Kesuma Angsana said...

tq atas kiriman tu dh smpai, melompat adik bila dpt key chain tu hehehe
http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/terima-kasih-aunty-alona.html

Nad MamaZN said...

akak cite pasal kucing sakit mata tetibe jek mata saya ikut berair jugak hahaha

wantie said...

Beli la esp shaklee ingat rajin.la mkn. Malas nau nak shake. Duk.lepak je la atas meja tu. Hahaha