Saturday, June 22, 2013

Ajak abang keluar jap...hehe...

20.06.2013
KHAMIS

Lepas Maghrib tu...aku ajak abg keluar jap. Nak gi Gene Martino di TESCO dan KAMDAR di Taiping Sentral. Alaa....sebelah menyebelah aje TESCO ngan Taiping Sentral tu, kann...hihi.

Tujuan utama...nak gi tengok2 baju melayu. Nak survey kaler dan harga.
Fadel dah beli dh baju melayu...siap belikan utk ayah sekali.
Tapi abg ngan along & angah tak berbeli lagi.
Selalunya beli kain dan tempah jer. Tp tahun ni nak beli siap jer kengkononnya.
Tingat baju melayu utk raya tahun lepas....aku gi tempah baju melayu kat umah Kak Der ngan arwah mak. Masa tu mak mcm dh lemah. Kenangannn..

Mula2 gi Gene Martino...mcm tak sampai jer lagi stok baju melayu yg baru.
Tambah2 lagi kaler yg kitorang cari langsung takde....iras2 pun takde, mm.

Terus turun eskelator...gi pulak ke Kamdar di TS.
Stok baju melayu utk raya nampak dh banyak laa kat situ. Tak mcm minggu lepas.
Abg test saiz dulu...saiz L...nampak macam ketat sbb ada t-shirt kat dlm tu, hehe.
Jenoh cari kaler yg sama ngan berkenaan. Siap cari jenama yg sama Fadel beli tu...iaitu yg terjual kat KAMDAR....Juma'art. Kengkonon lagi senang nk cari kod kaler yg sama, kan....hihi. 
Iras2 tu ada...Ntah ye ntah idak ler sama ngan kaler baju melayu Fadel ngan ayah tu, adeii.

Dah belek2...nanti kena mai ngan along pulak. Nak tgk saiz ready made dorang berdua. Along ngan angah sama aje saiznya. Jadi, ada wakil sorang pun dh ok dh.

Tak beli lagi laa pun...Mgkn nak tgk kat tempat lain pulak sehari dua ni.
Terus keluar dari KAMDAR....menghala ke panggung wayang yg searas jer ngan KAMDAR.
Saja meronda..takde perancangan pun nak tengok wayang. Orang mmg tak ramai. Bkn hari cuti, kan..
Tapi hari tu adalah hari pertama Monster University ditayangkan....orang mmg tak berapa ramai. Mgkn sbb dh tengah bulan...pastu, bkn ujung minggu. Mgkn malam ni, malam minggu....ramai laa kot yg bawak anak2 tgk citer ni.
Sebenarnya...dulu tingin nak tgk After Earth ni sbb kitorang mmg suka tgk lakonan Will Smith ni.
Tapi mcm tak ramai jer orang tgk citer ni......asek2 dorang citer pasal Man of steel aje.. :p
Dh tgk trailler kat internet...mcm best jer After Earth ni. Tp tu laa....takut menyesal gi tgk kalo tak best, kan..hihi. Maklum ler...harga tiket wayang dh mahal skang ni, ngee.

Abg sempat ngurut kat kusi urut Gintell ni..singgit jer..
Sambil tunggu tu...aku amek gambo baju2 budak lawo2 kat dlm kedai ni..Amek dari luar kedai aje, hihi..
Sekejap jer keluar tu. Byk keje kat umah tu.
Skang ni pulun nak siapkan album pengantin. Sekurang2nya..satu album custom dan 3 album sticky. Ikut giliran sape kawen dulu, hehe...Harap2 leh siap laa sebelum nk raya. Ramai nak balik raya nanti..

Nota ALONA:-
~Semoga dianugerahkan kesihatan yg baik. Amin.

5 comments:

❤Kamsiah❤ said...

mmg renyah sikit kalau nak cari kaler sendondon utk seluruh keluarga...

wantie said...

alhamdulillah.. T dah siap yang bahagian dondon dondon tu.

sekarang cuma nak cari yang ready pulak. yang tu last minit beli pun tak pe..

tengok baju budak tu. T ni beli baju anak anak tak kira musim raya. asal cantik beli. asal cantik beli...

memang gilos..

Eh nak gitau, baju Aleesya yg lampu lampu tu kan, tak rosak le bila basuh. sambil basuh pun dok lip lap lip lap. hahahaha..

Nad MamaZN said...

Kak, 20/6/2013 kan? Bukan bulan 2 kan?
Hahahah! Saje je nak kaco akak ;)

Zura@Iwan said...

sy ni tk cari lg baju raya kak..
iwan tu..dia bab2 ni tk excited sgt...kalau bleh dia nk pakai bj melayu yg duk ada tu..hehe..

cuma kita ni je la org pompuan..bj kurung beli tk per..sbb duk pakai gk kan..hehe..

Kesuma Angsana said...

hehehe seronok shopping2 tu !