Wednesday, June 5, 2013

Produk masakan...

Semalam gi TESCO ngan anak2.
Membeli-belah barangan keperluan rumah.
Byk barang2 dh abes...dh hampir nak abes.

Sambil2 tu...ternampak produk kat bawah ni. VIAS..
Tgk nama pengeluar...nama orang melayu...muhazrin holding..lebih kurang cenggitu laa, tercatatnya..
Mula2 tertarik tgk produk ni, serbuk halia....sbb perkataan BENTONG tu jadi highlight mata ni, hehe. Halia dari Bentong, ye....yg kebanyakannya ditanam di area Bukit Tinggi, PAHANG..
Ada jgk puri bunga kantan. Sangat sesuai utk mereka2 yg umahnya takde bunga kantan. Bila nk masak asam pedas ke, kuah laksa ke...leh ler kot tambah puri ni. Tak yah susah2 cari bunga kantan yg kekadang mahalnya bkn main kat pasar tu.
Wahh...tempoyak pun ada ni, hehe...
Petai jeruk pun ada ye....
Haa...puri lengkuas pun ada ye...
Beli stok sebotol utk setiap jenis.
Jadi, kalo nk masak apa2..tiada alasan lengkuas takde, halia dh abes, bunga kantan lupa nk beli...cenggitu, kan..ngee

Sangat sesuai utk surirumah yg suka masak...apatah lagi yg bekerjaya, kan....
Dan secara tak sengaja aku dh promosi produk dorang ni, mm..

Nota ALONA:-
~Tapi lebih best guna bahan segar, kan..

9 comments:

Nad MamaZN said...

Wow hebatnya! Bagus bagus.. Tak penah jmpe lagi ni.. Area brg iks ek?

Saya penah jmpe (biskut kot) diletakkan kt area brgn iks, nama pengeluar pun nama melayu
Tp bila balik, belek2 dgn lebih teliti rupa2nya dia anak syarikat brgn jenama KRAFT ke DANONE ke..

el said...

ooo nti nak try lah tgk kt tesco
el mmg tgh carik tempoyak..nak2 pose ni..bgn sahur lau ada tempoyak budu mmg selera hahahaha

Zura@Iwan said...

bagus..
pengeluar Bumiputera..
kt bahagian mn ni yer kak?

izyantyPersonalTaste said...

menarik nie..tiada alasan untuk masak he3..

wantie said...

bagus kak. kalau barangan org kita wajib kena pomote...

Rinna said...

Menarik..senang dah.. guna paste aje kan..

MulutPayau said...

Macam2 ada....tak jumpa lagi benda ni semua....

atty's said...

belum pernah jumpa lagi ni..
nanti harus g tesco beli ..

ibuayu said...

Setuju sangat tu bunga kantan makin lama makin mahal...nak kena cari produk ni standby nak masak bln posa...