Tuesday, June 18, 2013

Ke Trick Art Museum - tingkat atas pulak...

Bersambung dari entry http://cintamaniszlite.blogspot.com/2013/06/ke-trick-art-museum-tingkat-bawah.html

07.06.2013
JUMAAT

Ok...sambung semula setelah lama tertangguh. Aduhaii, keje melambak2....tp hobi kena layan jugak, iye dak?? hehe..

Kali ni naik ke tingkat atas pulak. Yg lagi laa byk trick art nya...huhu. Jenoh nak layan. Kalo tak layan kang...rugi lak kan. Maklum ler masuk kena bayar. Takkan nak masuk byk2 kali pulak..

Mula2 sampai kat tangga atas tu...nampak gambar ni kat dinding.
Ok, wat aksi.....

MOH TENGOK!!!!! hihi...
Nampak sgt laa ketidaktinggian aku ni. Jenoh nak melompat nk bagi tangan capai dahan tu, hihi. Saja cari nahas. Akiss tengah tebang pokok..aku sebok bergayut mcm BUDAK kat hujung dahan tu jgk, kehkeh..
Bull ni sebok nk 'lutu' kain merah tu. Along cuba tahan tanduk...kahhh...ada ke, kan?? ngee..
Burung helang tu marah sbb aku nk curi telur dia. Yg akiss lak ejek2 dia, hihi...Tak nampak kuku dia tu, ngeri..
Manja zirafah ni, kan...Aku jumpa seciput jer daun nk bagi dia makan, ngee..
Angah lawan dinasour tu. Pijak gigi dia dan cuba cabut gigi kat belah atas tu, hihi...Mgkn dinasour tu tgh sakit gigi agaknya, kahhh..
Ni lakonan mula2 dari fadel. Dh mendaki bukit berbatu ni...uiii, sayup jer tgk bawah, kehkeh...
Uii...fadel dh mula gayat, hahaha...
Kali ni abg pulak....kiranya dorang mendaki berdua laa ni. Tadi abg amek gambar fadel. Lepas tu...fadel lak amek gambar abg....kahhh...Terer kan, fotografer ni amek gambar sebelah tangan jer, hihi..
Nak terbang ke mana ni akis...
Akiss konon2 dlm buih tu tp tak berapa menjadi laa, hehe..
Byk2 gambar...gambar gajah ni tak berapa real. Leh nampak perbezaan warna antara dinding belah sana ngan belah sini.
Bagi penguin makan sekor ikan...
Nak kiss penguin....
Abg nak rebut ikan tu ngan penguin??? hoho...
Angah takut nampak buaya...mak aii besarnya kepala buaya tu!!! ayahngah nk tolong selamatkan...
Cepat.....buaya dh semakin hampir...
Jaws nak baham Fadel...kuat pulak fadel tahan rahang mulut jaws tu??
Siap tgk apa ada kat dlm mulut jaws tu, hihi...
Frame gambar sampan di laut bila nak diterbalikkan...air laut melimpah keluar. Aku leh tahan sampan?? ceh....basah laa baju, wey!!!
Sotong kurita mengganas. Marah dia bila angah nk amek duit RM100 tu. Abg lak gatal telinga amek kesempatan soh kaki2 sotong tu dok garu, hihi..
Ikan paus yg malas jer muka dia, huhu..
Makcik tu masam muka sbb dia hulur ayah air kopi tu...ayah cuma amek cawan jer. Piring ayah tak amek. Penat dia pegang...huhu..
Nak tolong budak ni keluar dari frame...
Ntah ler....hentam jer la nk buat aksi apa, huhu...
Angah tolong tatang dulang tu...
Ayah tolong budak tu pancut air hala ke akiss. Along tengok jer kenakalan atuk dia, heheh..
Ni..dorang main tipu ni..Tukar daun kat belakang. Along tolong bgtau kat org yg kena tipu tu, hehe..
Owh...kuat tangan angah tumbuk cermin sampai pecah gini. Tak luka sikit pun, hihi..
Adoii...sipi lagi nk kena lembing ni...
Ni lagi laa...adeiii..
Dorang kira duit sampai tertumpah2...apalagi..kutip ler, ngee
Along tolong simbah air kat api yg nk marak membakar kain pempuan tu....
Tu dia aih...marah Dayah tgk fadel ni menari ngan awek ni, kahhhh. Kena paksa ni. Tgk ler...fadel pun ngeri nk kena menari ngan pempuan tu, huhu...
Ntah apa2...akiss perah susu...angah terus nganga mulut, huhu..
Kelakar jer....hoho..
Alien ni korek telinga aku lak, adeii..berlobang tudung tu!!
Dh korek telinga aku...dia guna jari tu cuit Fadel lak. Cover laa tu, padahal nk lap, hihi..
Mak aii...gorilla pecahkan dinding...terkejut....
Spiderman datang nak selamatkan aku ke...nak perangkap aku ni?? tgk lakonan sendiri pun konpius, kuikui...
Alamakk...the mummy nak cekau aku, takutt....
Tolong pegangkan cermin. Pelukis tu nak lukis gambar dia sendiri, mm...camni pun ada??
Ada lagi gambar2nya...semua kitorang amek kecuali 2 gambar yg tak berapa best.
Gambar kat dalam ni mmg byk. Taruk yg ok aje lah.

Puas hati lah masuk sini. Utk mereka yg spoting aje. Kalo masuk utk tgk2 rugi. Dah masuk...mesti cuba bergambar ngan trick art dorang. Mmg menyeronokkan.

Dorang pun ada jurukamera jgk. Dorang amek gambar kita yg sedang posing2 guna kamera kita tu...pastu dorang soh kita tgk kat bawah. Kot nak cuci...dorang leh cucikan masa tu jgk, ekspress...mcm yg selalu dibuat kalo kita naik rollerkoster kat Genting tu, hehe..
Tp kalo dh kita pun ada gambar tu...wat pe nk dicuci2 kan. Rugi duit jer, hihi.
Sekian laa citer di Trick Art Museum di i-city....yg pertama seumpamanya di Malaysia.
Utk pihak museum.... mana2 yg dh tersopek tu...repair laa...touch-up sementara dia masih sket2 mcm tu. Nanti lagi besar sopek2nya....tak best nak amek gambar, huhu..

Yg best tentang Trick Art Museum kat Malaysia ni...ia mmg sesuai utk semua jenis peringkat umur. Gambar2 dia ikut sensitiviti rakyat Malaysia yg agama rasminya adalah Islam. Kalo tgk gambar2 trick art kat Jeju di negara Korea tu...mmg tak berapa sesuai laa. Sbb banyak gambar yg tak sesuai ngan kita orang Malaysia. Kalo masuk pun...terhad nak bergambar. Faham2 aje lah kat luar dari Malaysia ni. ART dorang lebih kepada art apa..........huhu... Gugel jer...leh tau laa, ngee.

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...dapat jugak gi muzium ni..

9 comments:

Nad MamaZN said...

Adoiii
Terapi minda btul!
Nk landing nak tdo dah ni
Bleh plak gelak2 kekeh2 tgk gmbr2 sume ni haha
Serius can real!
Btul, klu sporting mmg best masuk sini
Kalu saje nak tgk2, baik p muzium negara
Ngee :)

ieda immi said...

ya tuhannnnnn kak

x leh menahan saya tgkk

memang really art !

mama leen said...

hehe.. lawak la.. suka gambar yg perah susu tu.. siap minum terus.. hihi..

el said...

bestnye uols semua sporting2 lagi2 ayah tu hehe

semua pandai wat aksi2 sndiri cayalahhh

nti nak pi jugak..tp boleh ke el ngan anak2 wat aksi cam uols tu hahaha

Kesuma Angsana said...

wah mmg sgt2 menariklah kat museum ni !

Zura@Iwan said...

serius kak..
mmg trick tul gmbr2 ni...
cuci mata tul tgk..haha.

then yg lawak tul..tlalu byk tgk
pic trick akak..smpi pic yg last tu..zura dh mcm tgk pic trick pun ada..haha

atty's said...

memang superb best lah lona..
aty tgk gambar tu semua..sengih2 senyum2..

harap dapt gak ke sana..kena g semua ngn anak2 nie baru besh.

wantie said...

best le kak. tengok mcm mcm aksi ada..

bak sikit syiling emas tu...

Rinna said...

Waahh bestnyaa Trick Museum niee.. leh gambar gitu.. :)