Wednesday, June 19, 2013

Penangan Trick Art...adoii laa...

07.06.2013
JUMAAT

Dah keluar dari Trick Art Museum...
Kitorang pun nak balik terus laa. Kengkonon takde nk masuk mana2...main apa2 dh. Nanti lewat pulak. Ada hal lain menanti dh ni....
Mmg kat depan pintu masuk Trick Art Museum tu ada sekor dinasour ni. Dia sebenarnya mengalu-alukan kedatangan pengunjung2 yg nak masuk ke pengembaraan dinasour Jurasic berdekatan tu..
Ok...dh nampak gambar menatang2 ICE AGE ni sebelum masuk galeri trick art. Bila dh keluar ni tertarik lak nak amek gambar kat sini...ala trick art, ok, boleh kan...hihi..
Haa...tgk..aku nk geletek tapak kaki sang...eh, apa mende menatang tu, ek?? huhu..
Ni abg pulak...rebutkan buah hazelnut ni.....haha.. Ngan gambar ni pun jadik.. Penangan trick art dh ni, adehh..
Relaks kaki jap...tgk pemandangan i-city...
OTW jalan kaki nak ke parking kereta kitorang...lalu ikut bawah ni.
Ni macam eye on Shah Alam gak laa. Sebab aku tengok saiz dia besar mcm eye on Malaysia kat Taman Titiwangsa tu aje. Pusing pun pelan. Mcm bosan lak pusing pelan2 ni. Tu pun aku dgr ada jgk yg terjerit2 kat atas tu, alahaii!!! mesti gayat tu, huhu..
Ronda2 pulak tgk pokok2 berlampu ni...
Mmg pokok ni antara yg menarik kat situ..Bentuk dia, kombinasi warnanya...
Pokok ni antara mula2 didirikan kat i-city ni. Ala2 kat Pulau Nami, Korea tu, kan..hehe..
Pokok ni pun antara yg menarik bagi aku...
Along ngan angah....masing2 dh berminyak muka dh, huhu..
Peluk pokok jap....letih, huhu. Tp tu laa, vandalisme ni kat mana2 aje. Kat batang pokok tiruan ni pun dorang leh menconteng nama2 dorang...conteng laa apa yg dorang suka, aduhaii...tangan tu mmg nak kena laa!!!
Skrin tv...antara terawal jgk kat sini...Tp tak tau laa kot tv tu dh tukar lain pulak, kan...hihi..
Ni laa pokok tadi..mmg menarik kan. Aku suka pokok ni nombor satu...kemudian baru pokok bunga matahari tadi...hehe...
Ada jgk train ni kat dalam taman tu...
Agak2 dh puas hati...kitorang pun pergi semula ke arah tempat kereta di parking...betul2 kat depan pintu KFC, hehe..   
Melintas...ok, nampak kan lukisan colonel tu?? hehe..
Tara.....hahaha, jadi mangsa trick art jugak tak pasal2, kahhhhh. Kelakar pulak rasanya, huhu..
Kat tepi bangunan KFC tu ada peta i-city ni. Aduhaii, naper laa masa mula2 sampai tu tak jumpa??? Kalo idak, takde laa payah2 nk kol Nad laa, gi tanya budak 7E tu laa....huhu..
Menarik pulak tgk peta ni, hehe...Apa lagi ye yg ada kat dalam i-city ni...hehe..Tengok...tengok!!!
Haa, kan...ada mende menarik lagi nk ditengok dan dibincangkan, huhu...
Last....haha...posing dah ala2 kat gambar trick art dah, hadoiii!!!!
Ok laa...nak blah dh.
Ok laa...abes dh citer singgah di i-city semata2 nak gi Trick Art Museum tu.
Tapi dalam masa yg sama kitorang leh tgk mende baru kat i-city ni.
Alhamdulillah, cuti sekolah 2 minggu itu...ada jgk tempat yg sempat kitorang bawak anak2 jalan2 selain menyinggah di Cameron Highlands masa OTW nk balik ke Bentong sehari sebelumnya.

Perjalanan ke sini lebih lancar sebab fadel yg memandu alza dari umah dia ke Shah Alam dan balik semula ke umah dia, hehe..
Timakasih, Fadel....

Nota ALONA:-
~Aduhaii, citer gi Bandung tak mula lagi...huhu..

10 comments:

ieda immi said...

seronok tgk pengembaraan akak ngan anak2 di icity .. saya ke sini dah mlm .. tgh mlm ..
soo tgk pokok2 lampu aje lah
anak2 cakap x der apa2 punn
rupanya banyak , cuma masa tuu singkat utk kami xplore ..

insyaallah ada niat nak bawa anak2 lagi ke sini ;)

❤Kamsiah❤ said...

seronoknya...mmg nampak real kreaviti mereka tu

Nad MamaZN said...

Waaa g malam2 syok jgk ek :)

Bandung plak next!!
Tak sbr nak tgk gmbr :)

Bellezza Bunga Matahari said...

seronoknyer jenjalan.. nk dapt snap pic cantik2.. teringn nak p sana tapi anak2 kecik2 lagi... risau hilang kawalan sb xterkawal.

el said...

hahahah penangan trick of art jgn terbawa ke tepen sudah hehehe

yg dinosour tu ngan ice age lau anak2 el npk sure teruja tu

penah 2x kut mai icity..mmg berpeluh time tu mende ni xde lg..yg ado rumah salji tu pun x mcm skun lg best katanya

Zura@Iwan said...

hahhaa..
penangan trick art satu family akak...

seb baik sy dh smpi i-city ni, idak teruja gk nk pegi..haha..masa pegi ritu irfan dh 1thn rasanya...hehe.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

lama tak gi I-City.. dah byk benda baru kat situ...

wantie said...

ice of age. syok citer tu. dah berulang ulang kali T nonton.

wah akak sekeluarga bermandikan cahaya.

wantie said...

hari tu ajak la hubby nak booking pergi Icity.

hubby pun gi le tanya kawan dia. Ada ke patut dorang cakap. lagi best pi masuk dalan Van yg jual ketul ice tu.

rasanya sama mcm tu la jugak. hahahaha...lawoks

Rinna said...

Suka tgk Icity tuh.. cantik kalau bergambar kan.. ngan lampu2..tuh.. :)