Monday, June 3, 2013

Ke Pesta Buku di TS

02.06.2013
AHAD

Hmm, dh masuk Jun 2013 dh ye. Jap jer dh sampai bulan Jun...
Jumaat, Sabtu & Ahad mmg sebok sebagai OP.
Pengantin 1hb dan pengantin 2hb...kitorang buat outdoor salah satu lokasinya kat fun fair di tapak parking Giant. Bkn hanya disebabkan pengantin yg berlainan tp sebab fun fair ni bkn selalu ada masa kitorang wat job kan, hehe. Tambahan pulak...fun fair ni masuk free...cuma nk main jer kena bayar. Jadi, dorang tak buat pagar sgt pun. Leh masuk jer utk tgk2 amek gambar walaupun waktu siang dorang tak beroperasi, gitu...hihi.
Tokey dan para pekerja indon kat situ tengok dan senyum2 aje bila kitorang bawak pengantin amek gambar kat situ..orait jer lah.
Buat keje sampai dh azan berkumandang di surau berdekatan, hehe.. Masa tu funfair dh mula beroperasi...kitorang pun blah.
Ok...
Citer lain....akhirnya, dapat jgk aku gi pesta buku kat Taiping Sentral...
Cari buku menarik utk dibaca..
Ada sudut muka kita dikarikaturkan...salah sorangnya oleh kartunis Binjai..
Suami aku beli DON sebuah koleksi komik keluaran lama yg dorang nk abeskan stok tu kan..
Beli jugak koleksi Ujang & Apo (leh campur2)........5 naskhah RM10 siap dapat paper bag lagi, hehe..
Ni laa paper bag tu..
Aku ni sambar novel ler...teruk kan. Dh tua2 ni cer laa lebih banyakkan membaca bahan2 ilmiah, ngee...
Ni....anak2 aku punya pilihan buku. RM40 setelah ditolak diskaun, huhu. Jenoh ibu nk layan...tak pe laa...ni bahan ilmiah ni, hehe. Anak2 suka baca bahan ilmiah...layankan jika termampu. Memang menarik isi dari buku ni bila belek2 sekali lalu. InsyaAllah, aku akan tompang membaca jgk. Utk pengetahuan diri sendiri.
Semua bahan bacaan ni...aku buat stok dulu ler. Novel tu mmg aku tak bukak lagi. Aku peramkan dulu.
Abg dh bg amaran dh....byk album pengantin tak siap lagi ni. Korang tak tau....aku kalo dpt hadap novel...tak makan pun takpe. Abes semua keje terbengkalai. Tu pasai somi aku dh bagi warning awal2 tu, kehkeh...

Nota ALONA:-
~Baca novel ni mmg hobi...tp masalahnya...buat entry blog pun hobi jgk. Byk sangat hobi...guna byk masa. Bila dh guna byk masa...itu bkn hobi dh namanya. Hobi maksud utamanya adalah perkara yg dilakukan ketika masa lapang, ngee..

4 comments:

Nad MamaZN said...

Kalau kata bace novel ngan up entry kt blog ni sbg satu cara utk lapang/tenangkan fikiran bleh x? Hahaha!

Rinna said...

Kedua2 novel tuh.. dah baca.. :)

Kesuma Angsana said...

selamat membaca yer

wantie said...

bestnya . nak baca jugak buku 50 misteri menggemparkan dunia. mesti best kan..