Friday, June 14, 2013

Ke umah Fadel & Mahnaz Foods..

07.06.2013
JUMAAT

Dah sampai umah Fadel....
Ujan kat sana..tapi nak teruskan jugak perancangan ke satu destinasi tu, huhu..
Abg try duduk jer. Motor Fadel ni kat dlm umah. Maklum ler...baru balik Bentong ngan kete..moto kena simpan dlm umah. Jgn cari pasal ler moto cenggini dok luar wlpn semalaman. Tambah pulak pagar umah Fadel tu cuma pagar rendah tu, kan. Jgn cari pasal ler.. Nak beli bukan guna duit sikit2...huhu.
Budak2 bulu....shin, hima & michi...Bkn masa utk dilepaskan, ye. Dok dulu dlm tu, hihi..
Ni dia buah pelam yg bkn main galak lagi berbuah kat pokok depan umah Fadel ni. Rendah2 belaka. Aku yg renek ni kalo lalu bawah tu pun leh terhantuk ngan buah pelam ni, hihi..(gambar ni dan lagi satu kat bawah ni telah diambil pd hari nak balik ke taiping dh ni..tp disesuaikan kat entry ni, hehe..)
Bergayut2 buah mangga tu. Ada yg dh besar, ada yg sedang membesar, ada yg baru putik. Tu pun byk yg dh kena petik tu, huhu..
Petang...walaupun ujan...kitorang keluar gi Shah Alam.
Mula2 Fadel bawak kitorang gi Mahnaz Food...
Mak aii...giler aku tgk barang2 dari timur tengah ni...
Tgk rasanya semua nk dibeli...aneka kekacang, kurma....buah-buahan kering...adeii. Air zam2 pun ada dijual jugak. Kalo takmo putus minum air zam2..leh jer gi beli stok kat sini.

Kat sini byk jual pati delima, jus delima...hah...murah2...harga borong gitu. Pelbagai jem, cekelet2, kacang tumbuk PEANUT CANDY yg aku beli mahal kat sebuah kedai di Taiping tu (RM1 sebijik!!)...kat sini murah jer sepeket tu...hoho..

Sebelum ni selalunya dengar citer Fadel ngan Dayah aje pasal Mahnaz Food ni. Kali ni bila aku gi sendiri...haa!!! baru aku tau!!!
Pilih...pilihh....
Aneka kekacang yg buat aku gerammm. Aku ni penggemar kekacang...makan sampai kembong perut!! huhu..
Kat sini...bkn jual makanan aje...kosmetic dari timur tengah pun adaaa..
Inai utk rambut tu...murah jer satu plastik besar.
Sabun2 muka, krim minyak burung unta, celak itu ini itu ini.....mcm2 lah. Kalo sesuai ngan muka...perasaan rasa2 kulit tu ala2 orang timur tengah...leh jer beli produk ni, hehe.
Sini laa bahagian kosmetik tu.
Ni bahagian pati delima...
Dalam peti sejuk dia...ada air tin (air buah, air cekelet, coke dll dari timur tengah)...
Kitorang beli jgk nak rasa, hahaha..

Ayah beli kurma RM30 sepeket. Ada dekat 17-18 bijik kurma jer dalam sepeket tu.
Besar2..makan sebijik pun dh cukup dh. Sesekali makan kurma mahaii, ye dak..

Sampai kaunter...nak bayar tu...dh telan air liur laa, hehe. Mana taknya, main hambek aje, kan..
Semua RM130 lebih jugak campur 2-3 barang ayah.
Fadel dia bayar asing.

Itu saja citernya...

Nota ALONA:-
~Lain kali kalo nak beli apa2 berkaitan kat situ...kirim kat Fadel aje laa kalo dia ada nak pi lagi situ, hihi..

10 comments:

Nad MamaZN said...

kak,
sebelum akak citer pasal p shah alam tu kan ...
saya mintak maaf byk2 tau
sbb asek tak perasan jek akak kol, huhu!
naseb akak jumpe tmptnya
terkilan plak saya
sbb masa tu tgh rushing kemas2 beg nak balik kg

kak, 29/5 ada amik job ke? atau ada plan tgk anak2 kt skolah dorg?

ieda immi said...

ekke kadang2 kita ambil rasa sikit aje .. bila ke kaunter lebih dari budget lak .. adehhh

atty's said...

betul tu kdg masa soping tak sedar..plih2..masa bayar ..tercekik rasanya ..tp takpe sekali sekala..bedak arab ada jual tak kt situ.?

Norlidawati Jaafar said...

suami saya selalu beli kat sini kak
harga boleh tahan ar
selalu beli kurma & kismis
jemput meriahkan blog saya ye
umielman.blogspot.com

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

memang best masuk mahnaz tu.. ikutkan hati rasa semua nak ambik sbb rasa semuanya sedap2.. hehe..

el said...

boleh tahan gak ea harga kat kedai tu..tp paling dengki pokok mempelam tu mak aiii byk berbuah ea sedap tu

DeLLas said...

datang time dekat bulan ramadhan, kat rak tu nanti akan bsepah2 je sbb dah tak terurus dgn kesebokan org dtg mbeli.. stok pn byk yg akan habis nnti.. :( oder awal la kaklong hahaha..

wantie said...

murah ke jus uah delima tu kak?

ada le jiran T bagi tau suh amalkan makan jus delima. Tapi tak pilih lagi jenama apa yang patut T amalkan.

Teena Tna said...

Comel jer kucing2 tu, tp kesian kena kurung..
Haha, dulu time skola kawan slalu nyanyi lagu hindustan yg dlm citer mann tu sebab ada nama 'tina'...
Pastu skola menengah ada cikgu cakap nama Tina mcm nama indon jer..sabo jelaa

Zura@Iwan said...

best je dgr psl shop tu kak..

bila nk p try shopping kt sn ..huhu..