Friday, September 20, 2013

Jumpa Mamat Besi

19.09.2013
KHAMIS

Hari tu ke TESCO. Tujuan utama nak cari pasir kucing cap TESCO. Ari tu dh pi tapi takde stok. Kena laa beli yg mahal utk sementara, adoii. Pasir najis pun nak kena beli...kucing..kucing..

Tp sebelum tu sempat ajak abg cari mamat besi kat Taiping Sentral ni, huhu. Maklum ler...bkn senang jgk ye nak tgk mende ni depan mata wlpn cuma besi aje. Unik betul.

Aku dpt tau ni pun...sbb tgk kat page Taiping Zone.
Masuk dalam tu...tak nampak pun. Kat pentas utama pulak dorang sedang adakan acara mewarna ke apa ntah sempena pesta tanglung tu. Melilau mata aku mencari...YEAY, akhirnya ternampak kat tepi lorong dari lobby nak ke Chatime, tepi Watson...dan berdekatan ngan mesin ATM.

Dh jumpa apalagi...bergambar laa ngan mamat besi ni.
Fuu...bergaya mamat besi ni, wee.......
Tgk mata dia....bayangkan kalo tetiba dia bergerak...nak cekik aku, huhu.
Imaginasi....cenggini laa, kan..
Takde ler tinggi sangat mamat besi ni, hehe. Lebih kurang tinggi abang aje pun :p
Itu jer pun citer ari ni, huhu.
Sebenarnya.....line TM kat area umah aku ni kena curik lagi wayar kabelnya. Giler tul dorang ni. Ngam2 seminggu...curik lagi. Tak tau dh ke nak cari duit halal?? Tak tau ler bangsa apa...agama apa si pencurik ni. Pastu, curik kat lokasi yg sama....tu depan poliklinik tu jugak!!

Jadinya, selama 2 hari...KHAMIS & JUMAAT aku langgan pass internet MAXIS RM2 sehari 100mb utk online internet.
Mujur ler petang tu sebelum kul 5 line TM dah kembali pulih setelah kontraktor TM dan staff dorang bertungkus lumus memasang dan memperbaiki wayar kabel kat situ sejak dari pagi lagi.

Bila line streamyx takde...aku tak online guna pc....cuma guna hp. Jadi, susah sket aku nak terjah blog kawan2. Entry blog pun aku tak buat.....
Jadi, malam ni...aku cuma buat yg ni aje lah. Nak ikutkan byk citer aku nak simpan sini, huhu..

Nota ALONA:-
~Minggu ni takde job luar. Tp job kat depan pc masih BANYAKKKKK....

8 comments:

Teena Tna said...

mujur org TM dah datang. sy pun aritu lepas petir, modem terbakar, tp diorang dah betulkan. cuma kena bayar, boleh tahan jugak la harga dia.

Nana Aris said...

salam dear,

saya ada buat promo Shaklee ESP, jom visit my blog ye.. thanks =)

http://ainasuraya.blogspot.com/2013/09/promo-shaklee-esp.html

el said...

sng tul diorg curi kak woiii
pihak TM xamek apa2 tindakan or buat ape2 ke..huhu

org besi tu sekali tgk cam transformers pun ado

ayu Ismail said...

Org besi ya..hehe..

tifa anvar said...

Mamt besi sdp tul name nie. Umah parents sya pn sll problm tenet sbb kene petir.

Zura@Iwan said...

fuyoo mamat besi ada kt taiping..
hahaha..
mamat besi tu buat apa kt situ kak?

wantie said...

eh.. semalam tengok citer tamil. citer robot. tetiba teringat bila tengok akak ngan mamat besi ni. hiks

Hunny Kitty said...

comel je akak hehehheh