Saturday, September 28, 2013

Moh bersenam-senaman...

Red Gym (RGFC) ni dh mula beroperasi selepas hari raya puasa hari tu. Tp baru dalam minggu ni aku mula gi. Bkn apa....baru2 ni aje baru berkesempatan nk tgk suasana kat dlm gym tu. Bila tgk mesin2 dia best....maka terliur ler aku nengoknya, hehe..

Tapi setakat ni baru gi 2x jer pun. Isnin dan Rabu hari tu.
Petang Selasa dan Khamis mmg dh gi gym rakyat.
Alaa...aku pi gym ni byk main cardio aje. Cuma kat Red Gym ni mesin cardio dia banyak. Lari setempat, mendaki setempat, naik beskal kayuh duduk, kayuh berdiri, pulas2 pinggang...hahaha. Senang faham, kan....mesin apa yg aku guna tu.
Tp ada jgk ler main weight. Tapi jenis ringan2 jer laa. Utk belakang badan, utk lengan, utk kaki....
Lokasi dia kat sini laa....orang Taiping mesti tau, kan...hihi..
Aku ingat waktu pagi tak ramai orang. Tapi ramai jugak rupa2nya yg mengambil kesempatan gi sini waktu pagi (8 pagi sampai 4 petang). Sebabnya...waktu itu ketika di hari2 biasa (Isnin-Jumaat) bayaran adalah RM5 berbanding waktu2 lain iaitu RM7, hehe.

Nota ALONA:-
~Tapi takde ler kerap sgt gi sini kot. Jenoh gak duit nak dikeluarkan, hihi...

8 comments:

❤Kamsiah❤ said...

kalau kat rumah,mmg sangat2 mals nak bersenam hehe

che mid said...

Wah.. cuba tunjuk lengan kejap.. he he

wantie said...

jeles T tau. dapat jugak akak pergi buang kalori kat sini walaupun berbayar. kalau dekat ngan umah memang t nak jugak join. tapi kat area umah T tak de gym.

pas ni akak mesti slim. tak leh jadi ni kena buang kalori gak ni.hehehe

Gieyana said...

Ada instructer x kak? Igtkn gym yg abg fadzil p..munir siap ckp canggih gym ni..(ritu da tgk kt fb)
Bayaran per entry erk?

MulutPayau said...

Dulu2 akak sllu jugak pergi gym..pergi malam, ramai2..tapi Skrang liat nak pergi ..heheh..seronok sebenarnya bila dapat bersenam ramai2 ni..

Kesuma Angsana said...

kena rajin lah yer hehehe

tifa anvar said...

Sjk dua menjak sya hanya buat skippng je kat umah. Huhuhu..

el said...

perghhhh akk pun sibuk nak slim ek
pakat ramai lah pasni slim melim
segan iols nak kwn ngan uols semua huhu