Monday, November 25, 2013

Ahad punya citer...

24.11.2013
AHAD

Hari Ahad tu...kitorang takde amek job luar.
Sabtu semalam punya pun letihnya tak abes lagi, huhu. Tapi...exercise kena gi jugak. Abg ajak gi jogging. Abang ngan angah ikut short cut pondok 2. Aku ngan akiss jogging ikut jalan jip aje. Mana ada short cut pendek2 tu...kitorang ikut jer. Sebabnya, buat sementara ni...short cut camtu aje yg aku mampu pun. Badan tak berapa fit skang. Tu yg abang beriya ajak jogging kat sini. Abg kata....bila dh dok Taiping ni...adalah sangat rugi kalo tak guna gym semulajadi cenggini. Sambil exercise, keluar peluh jantan betina yg bertoksid, bertoksin (huhu) membasahi pakaian...mata jugak leh melihat kehijauan dan mengambil aura segar. 
Dh nak menurun. Lagi 2km ke kaki bukit larut..
Ramai jugak yg jogging hari ni....
Amek kesempatan...cuci mata sampai pedih guna air bersih yg mengalir...
Balik dari jogging...singgah umah mak hantar Kaya keluaran AgroMas. Sbb skang ni susah bebeno nak dpt stok ni kat TESCO. 2-3x pi...tak nampak pun lagi dh..

Petang....keluar pulak jumpa Along lagi. Saja jer. Maklum laa.......along kan dh nak abes belajar kat sini. Ni laa kot last lepak2 mcm ni jumpa2 along. Rabu ni dahhhhhhh nak kena keluar maktab dh. Bakal menamatkan pengajian kat sana.
Sempat beli Mc D sebab dh lalu kat area lake garden....nampak Mc D aje. Dah lama tak pekena makanan segera ni.
Beriya dorang makan sbb dh lama kan tak ngadap mende ni, huhu...
Akiss ngan along...
Yg lain semua burger...akiss jer amek set nugget, mm..
Akiss ngan angah pulak..
Anak2 ibu.....masam!!
Ini ibu dan abah budak2 kat atas tu tadi..
Sembang macam2.......
Siap bawak kopi panas dari rumah, siap cawan sekali. Abang ni suka minum air panas. Ingat nak beli goreng pisang, kuih2 aje petang tu. Aku pun maleh nak buat sendiri, hahaha.

Mmg nampak sunyi kawasan tu sbb yg tinggal cuma pelajar2 tingkatan 5 aje, kan...
Aku pun amek kesempatan amek gambar kat beberapa kawasan di situ.
Berdiri di depan bas yg baru setelah ganti bas yg lama. Bas MRSM Arau yg penah digunakan kat sini dulu pun dh lama tak nampak, hehe.
Depan dewan besar....kat dalam ni laa along sedang menjawab soalan exam. Untung kat dalam ni..sbb dorang buka ekon. Utk calon2 dan pengawas SPM yg kena dok kat dalam kelas aje...dorang macam biasa laa..guna kipas aje, hehe..
Bergambar di salah satu batang pokok i-city yg terdapat kat dalam maktab tu.
Hantar along terus kat hostel dia...sbb along nak soh bawak balik buku2 yg dia dh tak perlukan tp bukan utk dibuang. Mgkn angah leh guna pulak utk SPM nanti.
Along salam ngan abahnya.
Hari tu sebenarnya...kitorang hantar 2 buah beg besar kosong kat along. Along kata dia nak packing pakaian & barang2 yg mmg dh nak kena hangkut bawak balik. Ada jugak yg along dh buang sbb along kata dh tak leh nak guna. Angah pun takkan guna punya!!!! along kata......huhu..

Petang Rabu nanti...aku kena pi amek barang2 along. Tapi along nak keluar dari hostel malam saing beberapa kawan2nya yg lain. Mesti ler sedih kan...tempat jatuh lagi dikenang...
Petang tu cuma nak snap2 gambar2 along dan amek satu beg aje kot. Lagi satu beg...malam tu mgkn kuar ngan alza pulak. Nak amek along dan baki barang2 yg lain.

Nota ALONA:-
~Dah lepas tangan...kenapa perlu ambil tahu??

5 comments:

el said...

pasni rindulah along ngan sekolah dia ni kan..n akk pun akn rindu tempat ni gak :)

Zura@Iwan said...

seronok kan kak berjogging..
weekend br ni nk jogging tk jadi..haha..

sure sedih la along ..
sbb dh keluar dr sek dia..
nnti akn btemu ngan fasa lain plak..
universiti student..ameen

tifa anvar said...

Cantik btl smua gambar2 dlm blog nie. Akiss nampak matured then her age

wantie said...

lepas ni rindu rinduan la Along ngan kengkawan dia. maklumlah dah lama tinggal sebumbung kan..

tak pe tak pe pas ni reunion balik mesti best kan..

Kesuma Angsana said...

apapun bila anak2 ada ni apa jua aktiviti pun ceria aje kan !