Sunday, November 10, 2013

Sabtu ke Penang

09.11.2013
SABTU

Sabtu tu kitorang nak gi print album custom ke Penang lagi.
Dah alang2 bawak orang yg tak penah pi Penang...kitorang terus jer ke Padang Kota. Dekat jer ngan tempat kitorang print album tu. Tu yg leh pi sini. Kat tempat2 lain malas laa nak pi. Kena layan kesesakan jalan...tak rela lah sbb takde sebab2 yg penting kitorang nak buang masa mcm tu.

Byk gambar dari cerita....
Along takde dlm gambar...sbb along tak ikut. Dia masih di asrama utk hadapi SPM. Cuma angah dan akiss jer yg dh balik bercuti penghujung tahun. Semua MRSM dh cuti seminggu awal dari sekolah kementerian.
Terasa dahaga pulak...kitorang pun gi pekena coconut milk shake kat kedai mamak di medan selera berhampiran. Oder sepinggan mee sotong. 
Mamak tu nama Jalil...mcm nama ayah, hehe..
Mee sotong....pedas.
Aku pun tak pasti apa sebab buluh kat belakang tu didirikan seperti dianyam kat depan bangunan tu.
Bangunan ni sedang dibaikpulih..
Bergambar ngan akiss kat pokok yg berdahan rendang ni.
Dari situ...terus ke terminal feri.
Kena tunggu turn dalam 20minit jgk laa.
Dapat kat tingkat atas....
Somi ku dicayang2......
Babai......lain kali mai sini lagi, ye..
Duduk ngan penumpang2 lain...penumpang yg menaiki feri tanpa kenderaan, hehe..
Sementara nak berlabuh....feri sebelah ni pulak menunggu masa nak belayar ke pulau..
Burung gagak dan feri Pulau Rimau..
Singgah kat AEON BIG, Seberang Prai..
Makan nasik dulu kat medan selera..
Masuk kiosk Agro...nak beli sardin tin AgroMas dan kaya AgroMas. Skang susah nak cari produk ni sbb kedai yg aku selalu gi tu dh tutup pulak sbb dh 2x kena masuk dek penyamun.
Masuk kat Hasani Bookstore...cari novel Cinta Pencuri Mimpi..
Abang tunggu kat luar jer...
Lepas tu balik umah...
Tak singgah memana dah....
Mmg kejap jer gi Penang ni...

Nota ALONA:-
~Nilai2 murni...

4 comments:

wantie said...

sian kedai tu kan kena masuk penyamun. dasar penyamun. kan ke dah nyusahkan orang nak membeli tu.


eh..sempat jugak si gagak parking kat gambar akak tu yer. so spontan.

Rinna said...

Bestnyaa jalan2 ke penang ngan anak2.. dah lama tak pi sana.. :)

attyfir said...

nampak seddapppnya mee sotong tu ..lapar lak rasanya dikala berpuasa nie.

sedap tak sardine agro mas tu lona.? mahal tak ? hehehhe

tifa anvar said...

Sya pn prgi penang jgk tapi hari jumaat lps.