Saturday, November 2, 2013

Berboling ler pulak...

01.11.2013
JUMAAT
8.30 malam...............

Seperti yg dirancang dan diatur oleh kak Zurina...grup telah mengadakan acara bermain boling di Winners Bowl Taiping. Disebabkan mendapat sambutan yg sangat menggalakkan...akhirnya kak Zurina sewa semua lane utk malam tu dan ia ditutup utk orang lain. 

Join main boling malam ni...kitorang leh dpt harga diskaun RM5 utk setiap peserta.
Sepatutnya satu game RM5...kali 3 jadi RM15 dan campur kasut RM2 jadi RM17. Tapi dgn sertai acara malam ni...kitorang cuma bayar RM13 utk 3 games sekali ngan sewa kasut jugak. Mmg berbaloi....

Tu sebab aku ajak Sela, Anas, Yui ngan Piluih join sekali....
Muka2 teruja sebelum games dimulakan...
Hayunan dan lontaran KIDAL!!!!
Sebenarnya kan...aku cuma penah lontar bola boling cenggini cuma sekali aje sebelum ni. Uii, citer ni dh lama sangat dh. Masa adik aku tak sambung belajar kat UTM Skudai lagi masa tu.
Kat mana tau??? Kat Bukit Tinggi Resort yg skang dh ditukar jadi Berjaya Hill...Masa tu, adek aku keje sementara kat situ...sementara nak tunggu tawaran lanjut pengajian. Masa tu laa adik aku amek peluang bawak kitorang pi tengok kat belakang lane tu....tengok cara mesin bekerja menguruskan pin2 yg jatuh...menguruskan pengembalian bola kepada peserta...cekap sungguh mesin2 tu, huhu. Tapi tu citer dh berapa tahun dh. Lama dh tu....

Lepas2 dari tu...mmg tak penah pun join boling.
Tempat main boling kat Taiping ni pun aku penah sekali jer masuk. Tu pun tengok aje orang main, kehkeh...

Ok, kali ni, ketika dh umur 38 ni....aku cuba...ye...cuba melihat kebolehan aku bermain boling.
Sekali mula...3 games terus...hahaha.
Ni laa mata utk games terakhir...
Games ketiga adalah point terbaik aku. Tapi point aku tu tak cecah seratus langsung, kuikui. Tapi bagi aku...cenggini kira ok laa...ada peningkatan dari satu game ke satu game....hahaha..
Tu pun mula2 ketinggalan sebab tangan rasa mcm sakit jer bila abg tunjuk cara balingan yg betul. Aku ni kidal...rasa mcm dh selesa ngan cara aku baling wlpn cara tu salah, kahhhh. Last2 takleh jadi...aku buat jugak balingan kidal aku tu...

Bila dh abes tu...rasa seronok pulak ye. Berpeluh jugak rupa2nya bermain boling ni...walaupun tempatnya berhawa dingin, huhu. Cuti sekolah nanti...nak bawak anak2 pulak ler gi main sini. Nak try tanya kak Zurina kot2 laa leh dpt diskaun lagi, hihi. Dia kan orang kuat kat situ...

Hehe...gambar melontar bola tu cuma gambar aku jer yg disimpan kat sini. Yg lain tu takyah ler.....mcm2 gaya ada, kehkeh..
Cuci longkang tu jangan citer laa.....
Bergambar ngan ahli keluarga yg aku bawak join games kak Zurina ni...
Anas ngan Piluih ni terer sket ler dari kitorang yg lelain, hehe..
Dorang ni ada jugak ler pi sini 2-3x dalam setahun. Tambah pulak Piluih selalu ikut kengkawan.
Yg aku ngan abang ni....ni laa baru rasa betul2 main boling, sian. Ntah naper sebelum2 ni mcm tak minat aje, :p .............
Sebelum balik...bergambar beramai2....Kak Zurina yg pakai seluar merah dok tengah2 tu, hehe..
Seramai 70 orang maksimum yg dh bagi nama...tp biasalah...bila sampai masa...akan ada yg tidak dapat datang kerana ada hal2 tertentu. Jadi, malam tu yg sebenar2 main ada 61 orang.....Tapi dalam gambar tak semua ada laa...ada yg dh balik terus bila dh selesai games.

Kitorang ni pulak...lepas2 tu terus gi lepak isi perut dulu. Gi makan kat Cafe Burger Warisan Taiping tu. Ada yg pekena char kuey teow...ada yg makan burger..oblong...hehe..
Biasalah...dh abes baru tingat nak snap gambo, kehkeh..
Malam tu mmg tak dapat ler nak nonton Super Spontan akhir...sbb dh bg nama kat kak Zurina. Tak tau laa pulak final dh Super Spontan minggu ni. Ingatkan minggu ni baru semi final, huhu. Tapi tak mengapalah. Super Spontan kan ada ulangan, hihi..

Nota ALONA:-
~Tak kenal maka tak chinta....

5 comments:

tifa anvar said...

Oklah tu dpt point camni je pn. Hahahha... 'cuci longkang' new phrase

ibuayu said...

Akak yg dah main byk kali pun susah nak cecah seratus huhu

wantie said...

terbaiklah kak dapat main bowling. T ni dah lama tak main. tunggu la si Aleesya tu besar sikit nak jugak kami anak beranak meroyan kat pusat bowling. hahahaha

Zura@Iwan said...

bestnya...
last zura main bowling masa tahun bila ntah..irfan tak keluar lagi la..hehe..

nk gk gi main bowling tp entah la bila..hehe..
jgn irfan pun sonok nk baling bowling sm sudah..haha..

el said...

boling ni kan ikut nasib gak
kdg2 org jarang main pun leh byk point hehe
el pun suka main boling sejak dah kawin lgsg xde nak main huhu