Tuesday, November 26, 2013

Angah dh lulus...

26.11.2013
SELASA

Setelah minggu lepas angah tak dpt nak jalani ujian komputer sebab katanya line MYEG ngan JPJ tak berapa elok.....akhirnya semalam En. Sabli kol aku bagitau...Angah leh amek ujian tu pagi tadi.

Maka, pagi tadi...angah pun pi ler sana dibawa oleh en. Sabli sendiri. Mmg sebelum ni pun angah beriya prepare ngan buku panduan yg diberi dan en. Sabli pun ada bagi satu cd soalan contoh. Angah leh uji kefahaman dia tentang KPP ni ngan mencuba jawab soalan2 yg ada dlm cd tu. Cara nak jawab tu mmg macam kat ujian komputer betul2 nanti.

Hampir kul 11 pagi...angah pun sampai umah.
Alhamdulillah, angah lulus ler 43/50, huhu. Bila aku ngan abang ucap tahniah....sebok jer angah merendah diri dan kata.. "tapi along dulu lagi terer...48/50"...
Aku ckp ler...tak kisah ler angah. Ujian yg ni...asal lulus udah ler. Dapat markah penuh pun nak wat per, kan. Kalo tak lulus ujian komputer tu lagi laa pulak,kan....nak kena keluarkan lagi RM17 utk ulang ujian.
Utk perkara ni....asal lulus jer udah ler, huhu. Lepas tu dh leh terus gi kursus motor 6 jam. Abes kursus motor...dh leh dapat lesen L. Pastu, leh laa buat praktikal 8 jam kat trek.

Tapi tu laa...nampak gayanya...mmg tak sempat laa angah nak amek test lesen P utk motor sebelum abes cuti sekolah ni. Sbb lesen L kena matang dalam tempoh sebulan dulu. Sedangkan Sabtu atau Ahad ni baru angah pi hadiri kursus 6 jam tu. Lepas tu baru boleh dapat L.

Tak pe laa...mungkin Angah mcm Along jgk laa...test utk B2 cuti sekolah bulan Mac 2014 nanti.
Leh laa angah belajar bawak motor lebih baik lagi sebelum ujian ngan JPJ...InsyaAllah.

Ujung minggu ni...kalo along setuju...leh laa along pun pi amek kursus teori utk kereta. Dh dapat lesen L....leh laa praktis memandu kereta pulak utk dapatkan lesen D, ye...

Nota ALONA:-
~Semua guna duit tu..........mmm..

6 comments:

ibuayu said...

Tahniah angah...ialah bila.anak dah besar lesen tu pun satu keperluan

Hunny Kitty said...

tahniah angah!

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..
tahniah Angah..

amik lesen siap2..
smntara cuti sek kan..
jgn jd mcm auntie zura ni..
lps U br ada budget nk amik lesen..haha

tifa anvar said...

Congratezz angah

wantie said...

tahniah Angah. wah kak anak anak akak ni memang pandai le. sekali ambik terus lulus. ngeee...

dulu kami ambik teori pi 5 orang T je yg lulus. then ada sorang tu sampai hari ni tak lulus lulus. last dia dah malas terus non hado lesen sampai sekarang.

Kesuma Angsana said...

Tahniah yer ANgah... done clik2 nuffnagx2 dah !