Friday, November 1, 2013

Kini...38

01.11.2013
JUMAAT

Alhamdulillah, di hari Jumaat yg berkat ni...usia aku dah menggenap ke nombor 38. Syukur, nombor ini adalah anugerah Allah.
Tatkala ini....sudah tentulah aku teringatkan arwah mak...insan yg sangat mengingati tarikh2 lahir orang di sekelilingnya. Yg pasti kalo tarikh ini...akan kedengaran suara mak menelefon mengucapkan selamat...mendoakan segala kebaikan...kesejahteraan.

Teringatkan arwah mak yg telah mengandungkan aku, melahirkan aku..menyusukan aku, membesarkan aku...mendidik aku.....segala pengorbanan yg tidak akan dapat aku balas.
Teringat juga pengorbanan seorang ayah....terlalu besar.
Dah 38, ye...lagi 2 tahun..panjang umur murah rezeki...bakal menjengah angka 4 pulak.
Dalam usia 38 ni...anak sulung aku bakal menghadapi SPM. Mak aku pulak...ketika anak sulung mak ni menghadapi SPM 1992...mak berusia 35 tahun.

Dulu...aku selalu berpikir...mcm mana perasaan bila umur dh cecah 30an, 35, 38.................Alhamdulillah, bila sudah melaluinya...baru kita tau..."oo..mcm ni..."...sebenarnya, takde apa pun. Segalanya berlalu seperti biasa hari demi hari....Cuma sepatutnya, hari demi hari tu...fikiran kita semakin matang.

Terima kasih pada kawan2, famili yg mendoakan dan memberi ucapan selamat di fesbuk, di wassap....
Semoga doa2 itu dimakbulkan Allah....dan semoga Allah merahmati korang semua.

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...syukur ke hadrat Ilahi atas limpah kurniaNya..

5 comments:

tifa anvar said...

Happy belated birthday sis. Smga brtambahnya usia nie brtambahlah kesabaran n ketaqwaan dlm hati kite smua

ibuayu said...

Masih nampak muda wlpn anak dah ada yg bujang

wantie said...

Happy belated B'day tuk akak. ala.. 38 tu just a number je. tapi still nampak muda .

Moga sihat selalu yer.

Zura@Iwan said...

dah wish kt FB hari tu..
nk gk wish kt sini...hehe..

selamat ulangtahun kelahiran ye kak..
umor dh 38 tp kak nmpk muda...betui2..

el said...

hb kak smoga pjg umo dimurahkan rezeki bahagia bersama keluarga tersayang n all the best in ur life