Wednesday, November 27, 2013

Penonton CERIA

Bila anak2 dh balik ni.....baru ler siaran tv CERIA kat Astro tu kedengaran kat tv sebelah ngan pc aku ni. Kalo idak, takde laa aku atau abang nak tengok chanel tu, :p .. Malam baru on tv bermula dari siaran berita.

Walaupun anak2 aku ni dh besar...tp dorang layan jugak ler CERIA ni terutama kartun Detektif Conan tu. Umah pun mana ada langgan pakej disney ke, nickelodeon ke...takde dh. Duluuuu....mmg ada. Lepas2 harga Astro dh naik beberapa tahun sebelum ni....abang cuma amek pakej basic aje. Pastu baru ler tambah WARNA sbb nak bergelak ketawa bagi hilang stress, kan.

Tengok ler....buat keje sekolah sambil tgk CERIA. Yg si Vee tu pun sebok ler masuk umah meneman tuannya.
Budak sekolah skang...belum lagi naik tingkatan....dh kena wat keje sekolah sebagai persediaan pembelajaran utk tahun depan. Bukan sikit2, tau...Mujur ler cuti panjang, kan!! hehe..
Tido mcm2 gaya walaupun suara tv kat depan tu bising2.. Gaya hok ni nampak kurang sopan sket, huhu.
Bila dengar aku klik kamera...sebok jer pandang. Padahal sebelum tu tido...zzz. Tipu jer tau Vivi ni, huhu..
CERIA ni Akiss laa yg dok layan. Angah kengkadang...bila menarik dia pun sama ler join, huhu.
Anak2 aku ni mmg takde laa sangat mcm budak2 remaja lain...yg minat K-Pop, minat artis2 Korea....artis2 omputih. Walaupun begitu...dorang dengar jugak ler lagu2 yg popular terkini. Lagu2 retro pun dorang layan jgk. Mana taknya, ibu ngan abah ni kan penggemar retro, huhu..

Anak2 aku ni sebenarnya lebih minat ngan siri2 anime. Ikut perangai abah dorang ni, huhu..

Nota ALONA:-
~Gelagat kucing peliharaan ni boleh mengurangkan rasa stress...

7 comments:

Zura@Iwan said...

sama la kak..
zura pun siaran astro amik basic + warna je..hehe
tak larat nk bayor byk sgt..hikss

amboi si Vee pun layan ceria..teman Akiss la tu..

wantie said...

hmm... astro ceria ni memang wajib le kena langgan. sekarang Aleesya pun dah join sekali.

Tak dpt la nak langgan pakej murah Astro. sebab sport pun wajib gak. harga sport tu mahai dak ah..

Ena's Stories said...

hamboi..seksi btul si vee tu..dok menggoda la tuh..

Kesuma Angsana said...

mmg seronoklah bila anak2 ada yer !

Rinna said...

Amboi pandai Vee dok posing ekk cam tau2 je camera dok fokus kat dia.. :)

zainun yaacob said...

Terima kasih juga krn baca blog saya,saya menulis dr pespektif yg lain dr cintamanis tp saya suka dgn cara penulisan cintamanis. Terasa dekat dgn penulisnya. Anak sayapun byk kerja sekolahnya tp takapalah takadalah diaorg bosan sgt lgpun th dpn nak SPM sama dgn ank cintamanis yg no.2,hrp diaorg sukses.Utk ank cintamanis yg baru habis SPM tu hrp kejayaan mengiringinya.

tifa anvar said...

Bestkan ade pet kat umah. Ank2 sya suka kucing tapi sya geli pegang binatang tu yg ade kucing kat umah