Wednesday, October 9, 2013

Bandung - Anakecil FO

21.05.2013
SELASA

Idah, Zety ngan kak Siti masih ber'SPA...pakej dorang 4 jam, woo...
Jadi, kitorang yg dah selesai ni leh ler gi mana2 dulu ngan Reza, hehe.

Ina ngan Linda nak gi Anakecil....cari baju anak dorang juga baju anak2 sedara dorang.
Aku ngan abang pun ikut jer laa.

Tapi bila sampai sini...tu dia...mmg cantik2 tau baju yg ada kat sini.
Geramnyer aku tengokkkk. Cantek2...baju budak2 pempuan terutamanya mcm2 fesyen yg menarik, fewww!!!
Dalam kepala aku...terlintas jgk beberapa baby nk belikan tp masalah aku skang ni...dh tak reti nak pilih saiz...tak reti nak agak2 saiz.Aku dh pegang dh beberapa helai baju yg design cantek2...dan kiut2.
Aku pun sama jer ngan Linda belek2 beria2 helai demi helai sampai ke belakang nak tgk design baju2 yg tergantung tu, hehe..
Kat sudut lain.
Tu aku yg takde anak kecik. Kalo mereka2 yg ada anak2 kecik....memang rambang. Tengok saja laa ina ngan Linda tu. Tak tentu arah...ini nak...itu nak...haha. Tu cantek...yg ini cantek..
Seluar jeans...
Dh letih mata aku tumpang menjamu kecomelan baju2 kat situ...maka aku pun dok kat bangku. Leh wifi guna Anakecil punya wifi....hehe.

Dah selesai...kitorang pun keluar menghala ke van. Tetiba aku terpandang kat tangan Linda...elok jer dia pegang bakul Anakecil tu bawak keluar kosong tu sekali nak ke van. Pastu, aku pun tanya dia...nak bawak ke mana bakul ni, Linda?? Bila dia tersedar...punya laa termalu dia, kahhhhh. Punya laa teruja nya dia membeli-belah kat situ...sampai dibawaknya bakul Anakecil tu nak naik van, kahhhhh. Dalam van tak abes2 lagi kitorang tergelak...

Dari situ...soh Reza bawak gi Jalan Cihampelas. Kat situ pun banyak FO jgk.
Tp tu laa..malam tu ujan. FO pun dh banyak yg tutup.
Sempat singgah sini aje. Kat kedai yg ada patung Rambo ni.
Kat sini t-shirt2 dia murah jgk. Kain pun kain jenis berkualiti tu..
Dah takde apa...maka Reza pun pusing gi ke SPA semula. Nak amek kawan2 yg baru selesai rawatan bagaikan puteri tu, hihi..

Nota ALONA:-
~Berkejar2...banyak urusan minggu ni..

9 comments:

el said...

ni tempat sopin paling best
fuhhh xtaulah el lau pi sini..sure meroyan..xbeli tuk diri sndiri xpe..tuk anak abis duit pun xde mslh haha

wantie said...

T kalau pi sini boleh jadi sewel gila meroyan semua complete ngan soping.

mungkin ada hikmah Allah tak izinkan T pi sana lagi kan. hahahaha ( ayat pujuk diri)

Ni kalau soping banyak banyak, time balik mau balik ngan flight kargo la jawabnya. hahahahaha ( lawak je K)

pinggan mangkuk kat sana cecantik tak kak?

❤Kamsiah❤ said...

mmg nampak cute2 baju2 budak pompuan tu

Zura@Iwan said...

alamak bestnya...
bleh mbeli bj Irfan..huhu..

haihh..beli bj anak2 tkper..
bj sdiri tk terbeli..haha

Rinna said...

Weols pergi sana sempat lalu jerk..tak dan nak singgah.. :)

attyfir said...

sonok aty baca pasal bandung kt blog lona..ntah bila nak smapai sana nie .

tifa anvar said...

Kat mane2 kedai pn sya paling mnt girl's section

Hot cr3ativ3 said...

assalamualaikum kak.

nak tanya shopping baju baby+toddler mmg murah ke kat anakecil ni.. or akak ada tk suggestion tempat lain baju baby yg cantik2 n murah. tq

ALoNa CintamaniszLite said...

haah...murah2 dan banyak pilihan design cantik2.
Tempat lain akak tak tau laa pulak sbb takde yg bawak. Tp yg gi sekali ngan akak tu semua byk kali dh sopping bandung...situ ler dorang dok serbu utk baju baby dan kanak2 12 tahun ke bawah...

**maaf lambat respon sbb baru jer bukak blog...keje banyak dek.