Friday, October 4, 2013

BANDUNG - TOKO TIGA

21.05.2013
SELASA

Masih di hari ke-3 di Bandung.......
Dari Cibaduyut...pegi pulak Toko Tiga. Dh berapa byk FO Idah dok bawak ni sejak hari pertama sampai...huhu.
Dulu masa belum sampai Bandung...aku ingatkan satu tempat ke satu tempat menarik utk membeli-belah ni dekat2 aje. Rupa2nya tak. Kena berkenderaan jugak, huhu.
Suasana trafik di Bandung..
Dah sampai situ...serbuuuu.
Hmm, kat dlm ni harga dia bagi aku ok laa jugak. Pilihan pun byk wlpn suasana dalam kedai mcm sempit sket. Naik atas dulu....
Abg try baju..
Dh try yg tu...aku pi tunjuk pulak t-shirt lain, hahaha...macam2.
Kat situ dapat laa t-shirt berkolar abg, abah dan ayah.
Ntah ler...brand biasa2 aje. Janji kain ok...jenis tak panas.
Kat atas tu ada tempat nk duduk rehat sambil nunggu isteri memilih barang2...hihi. Nampak dlm cermin tu aku tengah amek gambar abg guna kamera hp.
Abg dok situ...aku pun pi melilau tengok2 kot ada suar jeans yg aku berkenan. Tapi takde...straight cut utk orang pempuan takde. Semua jenis kecik tang kaki tu. Alahaii, betis ngan peha besar kaki gajah...mana ler muat nk pakai suar cutting mcm tu, :p .
Turun ke bawah semula..
Nak cari t-shirt berkolar utk along dan angah..
Haa...nampak tu...Zety ngan Linda tengah pilih t-shirt kolar bulat..
Pastu, aku pun pi tumpang sekaki memilih sbb tgk harga dia murah ler pulak, hehe.
Cari punya cari...yg berkenan cuma ada saiz aku jer. Abg punya takde. Maka beli t-shirt aku jer kat situ. Dan share sekali ngan belian kawan2. Sbb setiap belian 5 helai ada diskaun. Kumpul2...ada 10 semuanya.

Kat bawah tu jugak dpt t-shirt berkolar utk along dan angah. Lega dah.
Kat tingkat bawah tu...setiap pembelian leh dpt keychain dari TOKO TIGA sebagai kenangan, hihi. Kira ok laa, kan.

Bergambar ngan Reza, Ina dan Linda sementara tunggu seluar jeans yg Zety beli sedang di 'alter'.. Utk pengetahuan...paper bag aje Levi's ye, isi dalam tu takde satu pun jenama mahal tu, hihi..(jawab dari komen Zura tadi).
Kat sini..mmg menguruskan duit IDR aku. Tak mcm kat tempat2 sebelum ni, hehe.

Nota ALONA:-
~Pandai betul mengabeskan duit... :p

6 comments:

nea lopah said...

saya pun pernah pergi sini. Lagi satu namanya Rumah Moda kalau tak silap saya.

el said...

puas ke x akak sopin kat bandung ritu ekeke

Zura@Iwan said...

abg fadzil ok ke kak tggu org pompuan meyopping ? haha..

wahh byk gk beli tu kak? hehe..levis ag tu..hikss

Kesuma Angsana said...

giler membeli lah di bandung nikan !

wantie said...

hai kalau soal menyopping memang pompuan akan menang. amboi kak sampai abang fadzil kena nunggu kat luar tu..

sopin sakan nampak

tifa anvar said...

Bandung nie btl2 syurga beli-belah utk golongan marhaen