Wednesday, October 2, 2013

Bandung - Dinner di The Stone Cafe

20.05.2013
ISNIN

Dh bersiap2 nk gi dinner...sape lagi yg tak keluar2 lagi ni?? hehe..
Kitorang tak gi dinner dulu...kitorang gi Butik Rabbani yg menjual pakaian muslimah. Kat situ laa aku membeli baju mandi utk Akiss....lengkap seluar fit, baju labuh tutup punggung dan scarf. Harga tak sampai RM60. Ada gak saiz aku...tp alamak, kalo dh beli mcm segan pulak nak pakai, huhu. Jadi, takde ler beli pun. Ada sorang tu beli sampai 2-3 set baju renang. Sebab dia ngan keluarga adik-beradiknya nak pi Bukit Gambang Waterpark pulak cuti Hari Wesak lagi beberapa hari selepas tu.
Apa lagi menarik kat dalam tu?? mm...ntah...tak berapa perasan sangat. Sebab aku gi situ mmg nk cari swimming suit akiss aje. Kat situ ada laa underwear, kemeja lelaki, seluar slack, blouse lengan panjang, tudung fesyen sana...hihi....lagi??...mgkn ada kerongsang jugak kot. Tp barang2 tu tak menarik aku pun.

Dari situ...baru laa kitorang gi The Stone Cafe nun kat atas bukit.
Mak aiii...jauh nk gi makan ni.
Ada live band....happening...mantap!!
Kitorang di bawa gi area lereng bukit....ada pondok2 kat situ. Dh pilih yg mana satu...dok dan pilih pulak menu apa yg nak dipesan.
Pemandangan dari pondok tu....Bandung di waktu malam..
Mmg cantek kawasan ni.. Dorang punya lanskap mmg menarik sangat.
Antara air yg dipesan....
Ni aku oder...
Apa nama menu ni pun aku tak tau laa...Siap ada sate tu.
Dalam daun pisang tu nasik kosong...
Ni abang oder kot..
Yg ni sape punya ntah..
Dh kenyang...
Punya laa syok dok situ...sampai waiter datang bagitau cafe dh nak tutup, hahaha...
Teruk tul....
Sempat bergambar kat depan pintu cafe....
Lepas tu...balik berehat kat bilik ler..
Esok kena ada tenaga lagi. Tak tau laa Idah nak bawak ke mana pulak, huhu..

Nota ALONA:-
~Aduhaii....mcm byk angin pulak dlm badan ni..urp...erpp...

6 comments:

❤Kamsiah❤ said...

air2 yg tersusun tu semuanya nampak asedapppp...

wantie said...

ah sedap ah sedap semua menu menu tu. kalau la dapat hadap kan.. yummy.

tifa anvar said...

Murah btl baju mandi tu

el said...

ada gak teringin nak beli swimming suit muslimah..yelah mnlah tau kut2 pergi mn2 swimming pool ke water park ke kan kena pakai swimming suit pulak..rugilah kan
tp so far ok je hahahaha

menu air tu semua npk sedap
nama cafe tu pun npk mantap
semua mantap lah
ngan org2 yg mkn kt situ pun mantap2 belake hahaha

Kesuma Angsana said...

wah menarik nyer kat sini yer

Zura@Iwan said...

sgt cantik landskap kt cafe tu kak..
mkn pn sure berselera..hehe..

kalau travel ni..mmg memerlukan daya tenaga yg tiggi kan..
sbb mmg nk berjalan je..hotel tu tmpt nk tido je..hehe..