Monday, October 28, 2013

Melawat Akiss...

27.10.2013
AHAD

Rindu kat anak2.....
Walaupun dorang dh besar2...perasaan rindu tu tetap membuak2.
Dh 2 minggu tak jumpa dorang. Jumaat dan Sabtu kitorang ada keje. Ahad percuma...hehe. 
Jadi, aku dh bagitau awal2 kat abang..ari Ahad tu nak ajak abang pi jengok akiss ngan angah.
Along aku ngan abang dh pi jumpa dia hari Isnin 21hb...dan Selasa 22hb &23hb tu...aku gi lagi sekali. Walaupun cuma jumpa kat luar pagar maktab aje...tp tak kisah laa...tetap berjumpa jugak, kan Along!!!

Pagi tu sepatutnya aku keluar awal sket tp disebabkan ayah bagitau mengejut aje nak datang Tepen...kena ler aku kemas2 sket umah ni sebelum keluar. Mmg aku spare kunci kat tempat rahsia...nanti ayah sampai petang nanti...ayah leh bukak pintu umah walaupun aku ngan abang masih tak balik lagi dari melawat anak2.

Dalam perjalanan...hujan lebat mula turun ketika aku ngan abang turun nak beli nasi bungkus nk makan ngan akiss nanti. Lokasi kedai tu kat sempadan antara Parit Buntar dan Nibong Tebal tu. Hujan lebat mengiringi sampai ke maktab akiss. 
Tengok...lebat tul. Tengah tunggu akiss. Katanya di pejabat sebab nak buat PBS. Cikgu ada kat situ..
Ok...makan nasik ngan Akiss...
Akiss tengah cerita jadual exam yg belum dijawab lagi..
Hari masih ujan...lepak jap..
Akiss kata...byk barang yg dia dh kemas utk dibawa balik. Barang2 ni yg dia dh tak guna dalam 2 minggu baki persekolahan utk tahun ni. Nanti kalo semua nak bawak 8/11....dia takde beg nak taruk, katanya.
2x angkut barang2 dia. Mak aii...terkejut aku tgk. Yg ni pun dh banyak. Camne dia susun kat dalam locker, atas locker dan atas meja study???
Buku, fail, baju, uniform persatuan....
Bergambar ngan abah pulak, ye....
Kejap aje jumpa akiss....rasanya dalam sejam aje kot lepak ngan dia.
Nak pi Lenggong pulak. Angah kata rambut dia dh tebal....Jadi, ngan angah perlu bawak dia outing.

Nota ALONA:-
~Kisah anak2 aku cenggini aje ler pun, hehe..

6 comments:

adrianna syaz said...

Seronoknya anak2 dah besar y kak..ada jgk teman2 boleh sembng2,gduh2..

che mid said...

Rasa sekejap sangat jumpa dalam sejam tu.. tapi lega dah dapat wajah anak dara kecik tu kan.. ee.tentu sejukkan berhujan macam tu..

wantie said...

ish..mcm mana la perasaan berenggang ngan anak anak ni.

tak tergambar T ni. risau yang lebihnya. hikss

tifa anvar said...

Comel je akiss cm mama die

Kesuma Angsana said...

dapat jumpa sekejap pun jadilah kan, cuma nak lepas rindu dan pastikan anak2 ok betul tak !

Gieyana said...

bestnyer akak..anak2 dh besar..pandai2 lak..:-)