Thursday, March 6, 2014

Beli kain langsir..

Dh beberapa tahun tak tukar langsir umah...
Tahun ni rasa nak tukar yg baru pulak. Seminggu sebelum ni...gi TESCO aku dh pi riki2 kat kedai Nagoya. Wahhh, masa tu RM5 semeter laa. Stok baharu, tau. Utk kitorang...kain langsir RM5 semeter ni laa yg termampu pun nak beli. Sebab umah ni tingkap luas2, pintu sliding pun luas...adoii....maka ia memerlukan kain yg banyak utk tukar keseluruhan, huhu. Bila memerlukan kain yg banyak...maka tak boleh laa nak beli kain yg mahal2 utk buat langsir baru, ye. Tp aku tak kisah pun..asalkan langsir baru, ye dak???

Tadi, gi lagi Nagoya kat dalam TESCO tu. Kat Taiping ni...ada lagi satu Nagoya kat Jalan Panggung Wayang depan ngan The Store Taiping Jaya. Kat situ kedainya lebih besar. Tapi aku tak pi situ. Aku pi sini aje. Sini pun pilihan dh banyak dh.

Aku ajak abang pilih. Ada corak polkadot mcm ni...ada yg jalur2. Tapi corak jalur2 dh ada dh sebelum2 ni. Takde ler sebijik tapi lebih kurang jer, kan. Jadi, kali ni pilih yg polkadot pulak.
Pilihan abang tapi aku pun setuju.
Dua-dua jenis tu RM5 semeter.
Beli 27 meter + 25 meter, mm.....

Abang tanya...bila masa isterinya ni nak menjahit langsir ni??, huhu..
Mmg takde masa dh nak menjahit pun. Mesin jahit aku tu pun aku cuma guna utk alter labuh seluar jeans dan seluar trek aku aje, haha.
Satu set langsir umah sebelum ni pun aku dah mintak tolong jiran aku jer tolong jahitkan, hehe. Jadi, kali ni pun aku mintak tolong jiran tu jahitkan. Dh tanya dia dh. Bila dia kata boleh...maka aku pun gi ler beli kain langsir ni utk jiran aku tolong jahitkan sebelum dia sebok nak mula jahit baju raya pulak nanti, kan!!!

Nota ALONA:-
~Skang bertambah perkara nak memikiorrrrr. Sori ler, citer ni ayat mcm memeningkan jer, huhu.

9 comments:

Zura@Iwan said...

sy pun tpk nk tukar lgsir rumah ni...

tp tu la..now ada dua umah, umah penang ni mcm ala2 kadar je..rasanya lama tk tukar kot...sbb lebih fokus pd umah sp tu jek...adeiii..nk pindah sgt la kak sy ni...tp tk taw bila masa ni..huhu

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

attyfir said...

atty pun lama dah tak tukar langsir.
tapi baru2 ni mak ada kasi langsir rumah mak..yg mak dah taknak lagi..

pakai itu jer kot.

❤Kamsiah❤ said...

kalau tempahan baju...kebanyakkan tailor amik takat bln 4 ja hehe...

wantie said...

suka la kaler kain yg polkadot tu.

t pun tak gi menempah kain langsir lagi nih.. ajak le si wan tu. dah berbuih mulut ni. dah boleh wat belon pown. huhuhuhu...

Kesuma Angsana said...

cantik langsir raya ni alona !

el said...

perghhhh kain langsir akk berpalkodot kodot haaa meriah lah raya akk nti...ritu pun el pergi beli baju melayu ngan baju kurung kat nagoya gak seberang perai..tp xbyk choice..tp nak wat caner dah terlajak terus beli malas nak postponed2 dah

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyer dah beli kain buat langsir baru... akak pun dah bertahun2 tak tukar langsir... last akak jahit langsir masa peknenkan alin.. now alin pun dah umur 5 tahun.. hehehe... dahsyat kan...

Rinna said...

Waah berlangsir baru raya tahun nie yer.. cantik tuh polkadot.. :)