Wednesday, March 12, 2014

Kuih Sri Manja...

Aku baru kenal kuih ni minggu lepas bila gi pasar malam bukit jana.
Pasar malam kat sini diadakan setiap hari Selasa. Aku leh pi pun sebab balik dari gym, hehe.

Minggu lepas aku baru nak try. Aku beli ler RM3 kuih sri manja ni campur2. Ada inti jagung, stoberi dan kelapa. Inti tu nak kata jem pun bukan. Semua pun sedap dan paling best...ia kurang manis. Tapi bagi aku ngan abang...kitorang lebih suka inti kelapa yg dh diwarnakan ngan kaler hijau tu.

Minggu ni aku gi lagi. Jadi, gi kali ni (semalam)...aku beli laa semua RM3 yg inti kelapa. Bila beli RM3....leh dpt 10 ketul kuih ni, hehe. Buat makan masa buat keje depan komputer malam tu.
Camni ler rupanya kuih tu.
Sebelum2 ni...aku penah jgk makan kuih ala-ala mcm ni...tapi inti dia seri kaya. Beli kat pekan Baling nun. Tp dh lama dh laa. Masa along belajar kat Pengkalan Hulu lagi, huhu.

Kuih ni tak nampak ler guna minyak, kurang gula....takde ler manis mcm apam balik tu.
Semoga bisnes adik ni lebih sukses.

Nota ALONA:-
~Leh support anak bangsa berniaga ngan cara gini aje lah...

12 comments:

❤Kamsiah❤ said...

namanya pun cantik-sri manja...

attyfir said...

fuh,,manja2 je tekak aty ni nak rasa.
tp lor ni aty tgh stop makan benda manis dan minuman manis..huhuhuhu

el said...

kenapa dipanggil sri manja kak
tgk adik jual tu masam je muka hahaha
sure akk bermanja2 ngan abg pas mkn kuih tu kannnnnnnnnnnn ekekekeke
tgk cam apam balik je

Gieyana said...

Kat penang lebih kurang design camni..mamak yg selslu buat..tp x da inti..org pnggil apam..:)

Nad MamaZN said...

cam lempeng ek
menarik gak ni, xpenah nmpk pun org jual kt mana2

ummie_mirahaziq said...

kat ipoh pun ada tapi inti dia kaya ngan kelapa...erm tp murah sikit ler 5 rm 1

Rinna said...

Tak pernah jumpa plak kuih nie kat KL.. tgk cam sedap jer.. :)

wantie said...

kalau dapat makan kuih ni, nak makan dengan gaya yang semanja yang boleh.. aci gitu kak? hahahaha

Zura@Iwan said...

tk penah lg jumpa kuih manja ni..
nnti nk try usha kot2 psr mlm kt selama..mn taw ada..

yg psr mlm selama..zura suka kuih ganjus kot namanya..sedapp..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

teringin pulak nak rasa.. nampak sedap.. tambah2 nama kuih tu sama dengan nama taman kat ofis akak ni... taman sri manja... hehheee...

fazsya shaklee said...

kt kedah ada gak kuih cmni, tp dia ttup trus hujungnye, camtum, inti pn same gak tp xingat name ape kuih nye, hehehehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

boleh tahan menarik juga kuih ni ..nanti kalau balik perak nk try cari la....