Tuesday, March 4, 2014

Outing ngan anak2..

01.03.2014
SABTU

Pagi tu....keluar gi Taiping jap.
Angah nak gunting rambut. Along nak repair cermin mata.
Keluar ngan sang kancil. Saja nak bagi along tak lupa cara memandu kereta, hehe.
Lepas dh setel....singgah umah mak dan abah jap. Bawak along angah jumpa opah dan wan dorang.
Anak dh bawak kereta....ibu leh dok belakang. Abah kena dok sebelah lagi...jadi jpj, hehe..
Petang, kitorang ke Transkrian..
Dgn masa yg terhad....terus gi AEON Big Seberang Prai. 
Saja laa outing jauh sikit bila ramai2 ni. Tambah pulak along baru jer dpt baucar buku 1 Malaysia tu. Leh ler pilih2 buku ngan adik2 dia sekali kat Hasani Bookstore. Kalo gi kat kedai buku kat Taiping ni...akiss tak leh nak join pulak, ngee.
Tapi Along nak guna 2 keping dulu. Lagi 3 keping dia simpan kot nanti ada nak guna beli apa2 keperluan buku dan alat tulis sebelum tamat tempoh baucar ni.
Dah jadi budak U ni...leh ler dapat bb1m ni, Alhamdulillah.
Ada jgk ler yg angah dan akiss amek buku utk bagi cukup baucar RM100 tu.
Along belanja, hehe..
Dh sampai AEON Big...mesti lah masuk jugak pasaraya besar tu, kan.
Anak2 ni nak cari stok biskut....kitorang lak nak cari stok roti dan beberapa barang2 lain.
**mcm biasa laa...kalo ke Penang mesti nak singgah AEON Big, Seberang Prai. Kalo pi Ipoh mesti nak singgah Mydin Mall, Meru.....hihi.

Mmg over ibu budak2 ni...abes tutup muka along, huhu..
Dah selesai membeli...kitorang terus kena balik hantar akiss. Risau terlebih masa lak nanti. Pak Guard tak bagi masuk pulak. Dorang ni straight betul.

OTW nak hantar akiss balik hostel....singgah makan dulu laa kat satu restoran ni. Pertama kali gi sini.
Mee bandung...aku punya..
Mee tomyam abang punya.
Budak 3 orang ni makan nasik goreng kampung aje......
Tgk tu...tangkai buah anggur jer yg tinggal Buahnya dh abes dimakan sementara tunggu oder sampai.
Err, bukan oder tu lambat sampai tau....tp sebab kitorang ni mmg hantu buah. Elok lak anggur ceri hijau ni manis bersari. Cepat ler abes. Beli kat AEON Big murah jer...tak sampai RM5 pun tapi banyakk. 
Ni laa restorannya. Terletak di tepi jalan utama di Nibong Tebal sebelum naik ke jambatan JKR tu arah nak ke Transkrian.
Masakannya sedap jgk.
Rasanya dorang ni pun mmg Siam mari, kot....

Nota ALONA:-
~Macam jadi jer....kalo jadi, Alhamdulillah.

5 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kenapa ye akak orang siam masak sedap? huhuhu...sy pn selalu gak makan kat kedai "Mek" sebab tomyam dia sedap lain macam

el said...

mmg berguna betul voucher tu kan
leh share2 ngan adik2 yg lain
gud gud gud

Zura@Iwan said...

adik zura penah merasa la voucher buku tu..
tp now dh habis bljr pon...just dpt yg rm300 kot utk bujang tu..alhamdulillah...

mcm mn along jd driver kak? lancar dh along bawa ye?

wantie said...

serious T cakap kak. T lebih suka ke AEON seberang perai tu compare ngan queensbay ni..

tak tau la.. kat sana rasa selesa jerk.

then masa gi melaka tu AEON melaka tu bila masuk je view dia sebijon mcm AEON seberang perai. hahahaha...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

seronok dpt outing ngan anak2 camni kan...