Monday, March 24, 2014

Hadiah dari ayahngah..

23.03.2014
AHAD

Pagi tu...fadel ngan dayah ajak along keluar gi Al-ikhsan.
Nak beli along hadiah sempena SPM katanya..
Masa tu, aku pun dh keluar gi Batu Kurau...menjalankan tugas yg diamanahkan.
Inilah yg along pilih sendiri.
Harga dekat RM200 jugak ler kasut Adidas ni. Tu pun along citer ayahngah rekemen kat dia harga kasut mahal dari tu. Tapi mcm biasa ler along ni...tak sanggup ler tu nak pow ayahngah dia, hehe..
Ayahngah dia ckp..."bkn ayahngah ada bagi had pilih kasut harga sekian...sekian. Ayahngah soh pilih aje", huhu..
Tapi tu laa along selalunya. Ngan kitorang pun. Walaupun ada keinginan lebih dari tu...tapi dia masih boleh kawal bajet orang yg nak keluarkan belanja tu, hehe..

Along kata...dia pilih kasut ni ringan dan nak guna gi kelas..
Kepada Fadel dan Dayah...terima kasih banyak2 ye atas hadiah sebagai ganjaran ni.
Ibu dan abah along pun takde bagi apa2 lagi pun, huhu.

Nota ALONA:-
~Semoga along terus bersemangat utk belajar demi kejayaan masa depan.

7 comments:

ayu Ismail said...

Hadiah untuk rangsangan anak2..dapat kasut cantik n mahal tentu berkobar2 lagi..along tu nampak matang gak ya alona

Nad MamaZN said...

alhamdulillah
hepinya along dpt adiah :)

Zura@Iwan said...

betui la..
rasa segan kn nk pow lebih2..

alhamdulillah rezeki along ye
dpt adiah dr ayahngah dia..

el said...

pasni bergaya lah along ke kelas ye dok..hehehe pas ni pau abah ngan ibu baju ngan suar beg semua :)

attyfir said...

alhamdulillah bagus along .
kalau anak2 aty lak aty nak beli kan apa2, diaorg mesti tanya , mama ada ke duit..hehehehe.

zainun yaacob said...

Baru ada kesempatan buka blog dan terbaca ttg anaknya dpt result SPM,tahniah buat along dan juga ibubapanya dan doakan moga anak keduanya dan anak saya dpt yg terbaik utk SPM 2014

wantie said...

bagus along ni kan.. pentingkan keselesaan daripada jenama .

yg last tu.. Doa ibu tu maqbul..