Tuesday, July 24, 2012

Banyaknya novellll....

21hb Julai 2012
Sabtu

Sabtu ari tu....gi jap ke kedai buku Popular. Budak 3 orang tu biasalah kalo ke kedai buku....rambang mata. Memilih pen lah, memilih buku2 tulis lah, mencari komik Doraemon jgk!!!
Along pulak amek satu set fail plastik tu...ada 9 fail dlm nya. Last2 terlupa nk bawak balik hostel dia, mm...along...along..
Angah ngan pen. Kalo pi Dinamik pun dia cari pen...kat Popular pun dia cari pen. Dia kata cikgu bg keje sekolah dan nota pjg2...cepat abes ink pen, huhu...macam2!!
Akiss pulak di samping amek writting pad...sebok jgk nk kamus peribahasa, simpulan bahasa...mmm..tak lupa...komik Doraemon!!!

Aku pulak....seperti biasa mestilah ke tempat novel, kan...huhu.
Byk betul stok novel baru sampai.
Tgk lah....meninggi stok dorang, ish..ish
Yang ni kat sebelahnya pulak...
Yang ni timbunan lagi sebelah.......fuiiyo...
Fuhh, rambang mata tgk novel baru2. Baru sampai kot utk dorang buat stok bulan Ramadhan ni, huhu. Mgkn byk permintaan dari pembaca novel nk baca waktu2 senggang di lunch hour, kan..ish..ish..
Tp byk jgk novel islamik dh skang kat dlm pasaran.

Walaupun cenggitu....sempat ler aku sambar satu novel...tajuk Hello Mr. Perfect. Benar!!...mmg itu satu aje ye yg aku beli novel hari pd Sabtu hari tu....
Tp mcm mana ada lagi 3 buah novel kat umah ni?? hehe..
Sebenarnya 3 lagi yg ada dlm gambar ni mmg dh ada kat umah tp tak berusik lagi..masih berbalut plastik lagi. Beli kat kedai buku Dinamik. Kat situ pun aku ada kad keahlian jgk macam kat Popular. 
Aku dh beli satu demi satu sejak lebih 2 bulan yg lepas tp semuanya tak sempat nk baca lagi.
Mula2 sebok ngan siapkan album custom pengantin bln April. Pastu sebok amek gambar pengantin masa cuti sekolah tengah tahun ari tu pulak....pastu sambung lak ngan mood berkabung. 
Sampai skang ni masih sebok mengedit dan menyiapkan album custom lg 3 pasang pengantin. Nak kena siapkan 2 minggu sebelum Aidilfitri dan nak hantar gi print kat kilang dia.
Koleksi novel yg masih belum dibuka balutan plastiknya, huhu..
Ni lah rekod terbaik aku...aku leh tahan lebih 2 bulan tak baca novel yg aku baru beli!!!! dan....masih berbalut plastik pulak tu, hihi..
Kalo idak, pantang ada novel baru....aku leh menelaah dlm masa 2 hari aje utk satu buah novel tu, huhu!!!

Ntah bila nk mulakan pembacaan pun aku tak tau lah tu. Sebab skang pun bulan Ramadhan...sebok ngan mcm2 hal. Masih sedang menyiapkan album pengantin lagi...mm..

Sekian........

Nota Alona:-
~Mak aku kalo tgk aku beli novel lagi...mesti aku kena tegur, hehe. Tu yg aku simpan novel kat rak buku dlm bilik aku...tak bg mak nampak novel aku yg bersusun2 kat situ.
~Skang semua tinggal kenangan.

4 comments:

❤Kamsiah❤ said...

snap pic tu curi2 ke atau mmg dibenarkan...
masa kat Popular penang ari tu,pak guard amik simpan kamera akak...no photo2...

atty's said...

betui tu,aty kalo dpt novel..mau satu keje tak jadi buat..

beshnya lah..tgk novel2..tu geram je..
aty dah jarang beli..sewa jer..

moto si kakak..kitaorg ler..gilir2 panaskan ..kdg ..bawak round2..area flat je..hihihihii..tuannya balik 2 minggu sekali kot..nanti nuzul quran balik lagi

Nad @ MamaZN said...

saya dah lama tak beli novel
mmg lama giler la!
rasenya sejak zakwan ada mmg dah tak beli dah..
kalu idak...jdk cam akak la, hehe
2hari 1 novel, 2 hari 1 novel, abes baca beli lagi dan lagi dan lagi =p

wantie said...

T memang fail la kalau baca novel. sejak kecik sampai le sekarang malas bebenor baca novel.

dulu ada jiran umah mak sedara, kerja dia baca novel memanjang. sampai tak mandi & tak makan. bila llu kat dia je, bau badan tengik jer...

masa tu dok pikir dalam ati, hai.. baca novel sampai lupa nak jaga badan ke? Sebab tu T jadi ngeri bila baca novel. takut badan busuk. hahahaha.. ( budak budak) fikiran mcm budak budak la kan.

tapi sekarang tak de la fikiran cenggitu dah. hehehe