Monday, July 9, 2012

Desa Anthurium Apartment & sekitarnya...

01hb Julai 2012
Ahad 

Selamat pagi Cameron.....
Ni abg yg amek gambarnya dari balkoni apartment yg kitorang inap....
Nanako...(dlm kenangan)
Pagi2 lagi Akiss dh bangun dulu nk main ngan Nanako...
Shin dan Nini masih dlm sangkar, hehe..

Aku goreng pisang nangka yg Dayah bawak dari Chenor....
Abg ngajak along gi ronda2 kawasan Desa Anthurium. Amek angin pagi sambil tangkap gambar. Kalo ada kasut jogging leh jogging, kata abang....huhu..
Siap ada khemah tu..mesti semalam ada yg buat sambutan majlis kat situ, kot...hehe..
Apartment....ada yg mmg disewa bulanan, ada gak pemilik sebenar dan apartment sewa harian mcm kitorang ni, hihi.
Antara pemandangan yg terdapat di situ..
Desa Anthurium ni antara apartment yg cantik lanskapnya. Walaupun kali ni aku tak join abg & alg tapi aku dh penah ada laa pengalaman meronda tgk2 kawasan situ waktu kali pertama nginap di Desa Anthurium duluuuu, hehe...
Yg aku geram kat sini...tuan umah leh tanam pokok bunga ngan suburrr, huhu..
Seronok tgk org dok sini sebab leh tanam bunga ros, kekwa, dahlia. Kalo pokok utan lak..subur aje pokok periuk kera, tanduk rusa dan sebagainya tu...mm..
Kat area sini ada grup yg buat jamuan makan pagi sesama dorang....
Hmm...kat sini pun takleh main masuk aje parking kat lot parking persendirian.
Pemandangan di Desa Anthurium....tersedia taman permainan utk kanak2. Nk ber-BBQ kat situ pun boleh.
Byknya org tu mendobiiiii...
Itulah blok B.....
Amaran!!
Apartment yg kitorang sewa tu tuannya takde sediakan tempat parking khas pun :( .....Kena rebut ler ngan orang lain utk lot2 parking bebas tu.
Ada jgk tuan apartment sediakan lot parking khas utk penyewa apartment dia. Utk satu lot parking tu...dlm 2 bijik kete gak ler leh masuk rapat.. Senang mcm tu...takde lah nk kena rebut ngan org lain sbb skang ni mmg ramai yg menyewa kat situ. Antara apartment popular ni..huhu..

Malam td....ada yg ketuk pintu apartment kitorang semata-mata nak tanya kat mana lobby utk sewa apartment?? Hmm, datang terjah2 mcm ni ujung2 minggu......mmg payah lah. Rasanya takde yg kosong pun kat sini. Kat Tanah Rata kot ada....tu pun, ntah????

Pakcik Ajak ada gak buat chalet tp tu lah...chalet ni tak best kalo datang berkeluarga. Dok lain2 pintu. Kalo apartment atau homestay ni syok sket....leh dok berkumpul mcm kat umah jgk, kan. Kongsi dapur leh masak sama2, kongsi ruang tamu leh tgk tv sama2....mcm rumah. Kalo chalet ni ruangnya kecik. Kena sewa lain2 unit lah.

Tp dengar Fadel citer...pakcik Ajak mmg tgh plan nk wat apartment kat kawasan umah dia tu. Dh dlm perbincangan pun...(uii, harap2nya menjadi ler).
Dulu katanya ada tokey cina pujuk2 nk beli tanah dia tp dia tak nak jual. Hmm..bagus lah pakcik. Jgn jual...teruskan niat pakcik nk buat apartment tu. Dh siap nanti...kitorang buat kad privilege ye, leh dpt diskaun byk2 kan???...hehe..Kitorang doakan semoga berjaya, lah...

Kawasan umah pakcik Ajak tu...kalo projek perumahan mewah sebelahnya yg sdg dlm progress tu siap sepenohnya...uii, cantek kawasan tu. Sejuk gak kat area situ...hmm...sesuai sgt minum teh o panas. Wlpn buat air guna air panas baru didih...tp kejap aje air teh tu dh suam, hihi..
(Tp skang kawasan tu kurang menarik lah...selagi projek perumahan tak siap...selagi tu lah nampak tanah merahhhhh aje...)

Sambung....

Nota Alona:-
~Cari mood kreatif.....

5 comments:

wantie said...

that day T inap kat sini. tak sempat pun ronda rondaan. cantik gak noh kawasan dia.

Rinna said...

Seronoknyaa.. jln2 ke CH sejuk je kan.. Iye laa bercucuk tanam semuanyaa segar jer.. iye laa tempat sejuk2 gitu.. :)

Kesuma Angsana said...

lama sungguh x pergi terjah cameroon ni ! rindu lah pulak

ikiqzana said...

Dulu pertama Kali dtg CH stay kat situ.. Mmg kenangan.. Seronok sngt.. Permandangan pon cantik suker ngan suasana sejuk dn nyaman kt sana.

Broadband Gilo said...

salam.bole tahu ade x port yang terbaek nak shoot gambar landscape kat area apartment ni?