Tuesday, July 3, 2012

Check-in Desa Anthurium Apartment

30hb Jun 2012
Sabtu

Lepas tekak dh menikmati eskrem...kitorang pun ke arah Desa Anthurium utk bermalam kat situ. Dayah dh tolong booking, kan.
Ini pengalaman ke 2 aku bermalam kat apartment sini tp unit yg lain la. Tp bagi Fadel ngan Dayah...dah lebih dari 2x dh dorang menginap kat Anthurium ni, huhu..
Desa Anthurium ni adalah antara apartment penginapan yg popular jgk ler..
Sebabnya..apartment ni dekat ngan Brinchang...dan sgt dekat ngan Tanah Rata dan suasananya pun best lah, kan..huhu..Mmg sesuai utk rombongan ramai2, rombongan keluarga.....sesuai sgt lah. Ada tersedia tempat bbq, tempat lepak2, taman permainan....
Tgh tunggu tuan homestay hantaq khadam utk serahkan kunci dan amek duit pembayaran..
Ayah...
Memang kali ni kitorang pergi berehat2 tanpa emak. Wlpn cuba menghiburkan hati sendiri...tp ingatan tetap ingat mak. Kalo mak ada sekali....mesti mak dh pakai baju sejuk. Mak tak tahan sejuk.....kalo mak dok atas kusyen...kaki mesti bersila dan ditutupi kain baju kurung yg mak pakai..mak tak tahan sejuk...

Ayah baca sokabar dulu...
Lepas tu ayah rehat2 kat dlm bilik sebelum solat.

Chef Dell sedang memotong lemang..
Kebetulan petang semalam (Jumaat) paklong Tahir ada bg sebatang lemang. Pemberian melalui kak nor dan yop yg gi sana ngambek derian, huhu. Lemang tu dikawankan ngan sambal itam yg aku bawak tu, jadilah ye sebab takde rendanglah.....hehe.

Ada laa jgk bawak derian 4 bijik...tp 3 bijik je yg boleh dimakan. Yg lagi satu tu dh masam..
Jgn risau...sampah kulit duyan tu kitorang dh buang cepat2. Maklumlah..tak bagi berbau pulak apartment orang tu, kan..
Pemandangan dari balkoni apartment. Nampak jalan utama kat atas tu dan nampak perkampungan bersebelahannya.
Angah ngan along...dh sekolah menengah baru dpt menginap kat area sini semula walaupun bkn unit yg sama...hihi..
Sempat jgk budak2 ni main ps2 ngan makngah dan ayahngah dorang...ish..ish. Tu pun mujur ler ayahngah ingat nk bawak ps2. Harap akiss ngan angah..dorang bawak joystick aje, huhu.
Kul 6 ptg camtu...kitorang keluar gi join bersesak2 kat pasar malam Brinchang, huhu. Bkn tak tau orang mmg sendat kat situ tapi nakkkk pegi jgk, ish!!!

Sambung...

4 comments:

Gieyana said...

bestnyer kak..tgk kak often sgt nek CH nie...:-)

Nad @ MamaZN said...

kakak,
brape sewa 1mlm?
saya penah tido sini dolu2
tp time tu kawan yg bayo kan
hihihi

DeLLas said...

dok kat tmpt sejuk asik nk makan je..

atty's said...

cantik apartmentnya..lama dah aty tak g cameron