Monday, July 23, 2012

Jenjalan 1 Ramadhan...

21hb Julai 2012
Sabtu

Kul 11pg kitorang keluar. Menghala ke The Store Taiping Jaya di Jalan Panggung Wayang..
Jenoh cari parking...mm....ni baru 1 Ramadhan. Minggu depan ramai yg dh dapat gaji....mgkn lagi payah nk cari parking, huhu.

Akhirnya dpt lah parking kat depan CIMB tu. Skang kat Taiping ni dh takde parking bermeter....semua dh guna kupon aje.
Muka serius yg dh menggores kupon parking, huhu...
Tujuan utama keluar adalah gi kedai gunting rambut. Alang2 along pun ada ni...terus bawak dia ngan angah gi gunting rambut. Disebabkan along tidak di Pengkalan Hulu dh...maka Kedai Gunting Abba di pekan Baling tinggal kenangan. Skang ni dh membiasakan diri gi kedai gunting rambut belakang Taiping Jaya tu...(bkn kedai Leong!!!) 
Sedang digunting rambut masing2..
Disebabkan orang tak ramai....terus ler dorang duduk di kerusi utk menerima perkhidmatan menggunting rambut. Sementara dorang kat sini....aku ngan akiss gi kedai buku Popular berdekatan. Abg yg tunggu along dan angah, hehe..

Dh selesai...dorang pun gi kedai buku tersebut.

Dari kedai buku...kitorang terus menapak ke tujuan ke-2. Kitorang terus gi ke Bangunan Sri Larut utk beli songkok along. Angah dh beli dh songkok dia ari tu.

Kemudian, kitorang menapak semula ke arah The Store Taiping Jaya. Nak naik pasaraya tu utk beli t-shirt along. Dari satu jenama ke satu jenama....susah betul nk cari yg berkenan di hati. Bkn nk beli byk pun...nk beli sehelai aje!!

Aduhaii...sampai ibu pun pening nk memilihnya...
Aku offer kat angah sekali. Kalo nak jgk...pilih lah sekali. Tp angah takmo lagi. Dia kata takde feel raya lagi. Amboih!!

Mmg tujuan naik The Store ni utk beli t-shirt along jer dulu...dia kan dok hostel. Lambat ler baliknya lagi. Selalunya kitorang dh tak keluar shopping kalo dh dekat2 nk raya nnti. Dh tau jalan akan ditutup sebab ada bazaar Aidilfitri, jalan akan sesak, parking akan susah nk jumpa, huhu...

Jadi utk angah, akiss dan abg akan disusuli kemudian2 lah, mgkn minggu depan atau mgkn minggu lagi satu, hehe..

Cari punya cari....akhirnya ada jgk selai yg along berkenan. Lega aihhh!!! Tapi harga dia pun dekat RM50 jgk ler selai. Tu pun dh diskaun 50%!!! Nasib ler beli selai aje, hehe..

Tunggu along try...
Kitorang pun tunggu ler along menerai....Dh ok, terus bayar. Beli selai aje. Along berkenan kaler merah sebab dia kata dia takde t-shirt jenjalan kaler merah lagi. Tambah pulak corak2 dia pun bukan belang2. Dh boring along ngan t-shirt berbelang2 ni, huhu. Yelah jgk kan.....baju utk org lelaki ni mcm takde design lain, hehe...

Beli selai tu aje...terus turun sebab sandal akiss tali putus ler pulakkkkk sampai susah nk berjalan. Dh ler petang nanti nak gi kelas tuisyen. Cari punya cari kat The Store...hampes...takde jual sandal langsung!! Kat bahagian kanak2 pun takde saiz akiss....
Akhirnya aku gi melintas jalan dari The Store tu gi kedai sederet ngan Nagoya tu. Dapatlah sandal akiss kat situ. Selesa ler budak tu nk menapak sampai ke parking kereta.

Terus ler balik ke umah......abes citer, hehe..

3 comments:

atty's said...

betui..minggu ni pun area bangi kajang pun mcm sesak ngn org bersoping..mcm payah nak cari parking..

rasanya minggu depan lagi hazab..org dah gaji kan

Rinna said...

Biasa laa belum mood raya nak shopping. Kalau ada dengar lagu raya sure mood mari punya.. :)

Kesuma Angsana said...

sesak kan minggu ni kat mana2 pown