Monday, July 2, 2012

Relax makan eskrem di Al-Mashoor, CH

30hb Jun 2012
Sabtu

Dari kenduri kawen anak Pakcik Ajak di Kg. Taman Sedia...kitorang terus ke Taman Agro Al-Mashoor yg berdekatan nk relaks makan eskrem stoberi kat sinun, hehe..
Walaupun tempat sejuk tp sgt sedap menikmati eskrem stoberi ngan topping stoberi dan beberapa potong buah stoberi kat situ. Bkn takleh nk buat mcm tu kat bawah kan...kan...tp tu lah...kat atas tu feel dia lebih sket ler, hihi..

Masa kitorang sampai situ...takde ramai org lagi. Senang ler nk membelinya...tempat duduk pun ada byk lagi.
Sedang menunggu oder....
Fadel yg membayar semua2 ni, hehe. Timakasihhhh...
Yg spesel eskrem ni adalah homemade...texture eskremnya haluss jer. Mcm eskrem mahal2 tu jgk lah, kan..hehe..
Sedap jer makan eskrem kat sini. Di bawah rimbunan pohonan anggur hijau...
Gugusan anggur atas kepala...
Stoberi coklat...
Aku tgk kaler coklat dia tak berapa lawa. Aku ckp mcm tu kat Dayah tapi Dayah kata...nampak jer tak lawa tp rasa dia sedappp.
Bila dh rasa.........Eh, iye lah........mmg sedap sgt. Tetiba rasa sedap lak makan stoberi cekelet cenggini. Sebelum2 ni mcm takleh nk pi ke tekak aje sampaikan aku terpikir naper laa Siti Nurhaliza suka sgt stoberi cekelet ni, hehe. Mgkn kali ni aku rasa sedap sebab salah satu faktor dia...buah stoberi ni tak masam agaknya, hehe..
Sedang ralit merasai eskrem stoberi dan jeli stoberi...
Kat sini....kitorang pun mengkreatif kan apa yg kitorang makan tu ngan campurkan jeli stoberi kat dlm eskrem stoberi......sedap!!
~Campurkan pulak desert dari kenduri td ngan eskrem....sedap jgk.
~Cicah desert kenduri td ngan lebihan cekelet dari stoberi td....pun sedap!!! hahaha..
Mgkn itulah rahsia sebenar mcm mana nk makan desert kenduri yg kaler ijo tu ngan lebih sedap sebab kalo makan mcm tu sj...desert tu tak berapa ler!!!! hehe....

Tak lama lepas tu ramai yg dh mai join. Penoh meja dh. Ada lak satu bas datang...beli eskrem dan apa2 yg dorang nk beli terus naik bas. Makan atas bas ler tu..

Akiss tak cukup eskrem...dia gi beli lg. Makngah Dayah temankan akiss jgk utk semangkuk kecil eskrem stoberi ni, hihi..

Dah abes...apalagi..nk gi check in lah, kan. Nak relaks2 meluruskan tulang pulak, hehe..
Ayah tgk2 stoberi yg masih di tangkainya...
Sambil Fadel melayan....
Kelakar tgk replika buah stoberi ni...mcm tak kena aje, hehe..
Mujurlah pokok stoberi ni takleh nk tanam kat umah aku, heheh...
Lepas tu...kitorang pun gi ler ke rumah penginapan. Nak tido semalaman kat sini. Bersejuk2 dingin jap kat atas gunung ni, hehe.
Selalu kitorang dari Taiping ni...sekadar lalu aje CH ni OTW nak balik Tpg dari Bentong, ngee. Kitorang last bermalam...tahun lepas ler kot kalo tak silap. Kat sebuah apartment di Tanah Rata.
Lain ler Fadel ngan Dayah. Tahun ni sj dh berapa kali dorang gi bermalam kat sini, huhu.

Sambung....

Nota Alona:-
~Sentiasa dlm ingatan....
~Al-fatihah utk yg tersayang yg telah pergi selama-lamanya....mak, aki, wan, atuk dan nenek......

4 comments:

Kesuma Angsana said...

wah bestnyer... jeles tgk uols makan strawberi + coklat . my feveret tuh!

SyaNa said...

nak stoberi coklat tu >__<

lama xpegi CH
last pegi iman dlm perot 7 bulan
hehee

wantie said...

tetiba terkenang saat sat ti pi sana.
sejuk sejuk makan eskrem.

strawberi dah tak de nak wat stroberi coklat. Nanti nak wat anggur coklat la, sebab kat peties tu ada balance anggur lagi. hehehe

el said...

terliur nye tgk eskem tu
xtahan tekak el la kak huhu