Wednesday, November 21, 2012

13hb Nov - OTW balik Bentong

Hari ni nk simpan segala apa menarik & perkara yg kitorang lakukan dalam perjalanan nk balik Bentong pada hari Selasa cuti Deepavali minggu lepas. Seperti biasa...kalo siang kitorang lebih suka nk ikut jalan CH sebab leh singgah membeli dan pekena eskrem kat Al-Mashoor, hehe..
Jenoh folo kete depan ni....bawak selow tak hengat!!! Gayat ke?? Amek corner mcm tgh drift...padahal kelajuan kete selow mcm siput. Kat situ dh ler double line, hampeh tul!!!
Dh ler jalan jem bila sudah berdekatan ngan Bee Farm & Kea Farm ni...ada pulak kete berasap kat sini, huhu. Tp...yelah nk wat cmne kan. Dh kete nk berasap...suka hati kete tu laa dia nk berasap kat mana pun, hehe. Mintak2 ler orang dlm gambar ni takde sape yg singgah N3 ni kenal dia, ngee..
Tu laa kete berasap td...bkn alza ye...tu adalah Honda Stream, hehe...
Dorang wat lak bangunan ni kat tempat yg mmg dh sedia popular sebagai tempat jam ni, aduhaii...bakal bertambah2 teruk ler kot nanti, mm...
Dalam progress...hari cuti Deepavali pun dorang tak cuti.
KEA FARM hari itu. Ramai tp tak sesak laa ngan pengunjung tp kete sangat byk kat situ. Mujur ada polis trafik kawal keadaan.
Singgah kat deretan gerai di Time Tunnel utk beli rock melon ni. Buah ni mula2 dulu Dayah ler yg bagi sebijik kat kitorang. Bila dh rasa sedap...asek nk beli jer bila ada kat CH ni, mm...
Cenggini ler kalo di kawasan tanah tinggi...paket keropok ni akan mengembong dan cekang!!!
Singgah makan tengahari kat gerai kawan ayah....
Muka dh kenyang...Makin hensem pulak aku tgk suami aku ni, opps.......hahaha...
Along pun dh kenyang...
Ok...kita kat Pekan Brinchang...parking banyak. Ramai penyewa hotel dh mula angkut barang nk balik umah sebab dorang dh mai situ mgkn dari hari Sabtu lagi kot, hehe...
Singgah Al-Mashoor utk pekena eskrem dan stoberi cekelet ni. Ni pun Dayah ngan Fadel yg dok 'ajar' gi sini..huhu.
Eskrem dorang tak penoh mcm dulu dh. Topping pun boh sket aje. Nasib ler ada lebihan cekelet dari stoberi td dan dimakan ngan eskrem ni, mmg terbaek laa!!!
Singgah kat kebun jagung sape ntah kat area Taman Sedia tu, hehe....
Angah masamm...huhu..
Kan best kalo ada kebun jagung sendiri....tiap2 hari leh buat jagung bakar, hehe..
Sayur kobis bersebelahan kebun jagung.....yg lain semua dh kena harvest!!!
Singgah gerai di Ringlet utk beli ubi ajaib dan bunga ros sebenarnya. Tp ada jgk ler beli kacang panjang kaler purple, hehe..
Yg ni tak beli pun....
Yg ni pun tak beli....hehe...
Bunga ros segar ni aku beli...utk ditabur kelopaknya di atas pusara emak nanti. Tp harga bunga segar kat Ringlet ni mmg mahal sket jika nk dibandingkan ngan harga di Kea Farm. Malas nk singgah Kea Farm tadi sebab takde parking!!!

 Cenggini ler kalo travel jauh sket. Anak2 akan bergilir ngurut bahu abah dorang kalo abah dorang ni rasa lengoh2, hehe...

Nota ALONA:-
~Skang suka main 50mm pulak. Ni semua Gieyana ler yg pengaruh!!!! hahaha......   

8 comments:

wantie said...

hehehe... rock melon tu memang sedap kak oi..

dok makan makan ralit tk sedaq dah habis... hahaha...

el said...

hehehe 50mm suka gak
eskem tu kan mmg buat el nak sgt mkn huhuhu meleleh dah ni

atty's said...

salam lona..gelak aty baca..tau pasal kete berasap tu ..

cantiknya rose..

Kesuma Angsana said...

suka sangat KA dgn strawberi cokelat tu hehe

Gieyana said...

Wohooo...kak lona dh angkut gabak bw lense 50mm..ngeh3...

Next kt CH hat jem tue yg x suka tue....adess..apsal x teringat rock melon ni erk? Idak leh beli ritu..nk kena ajak munir p lg nie...:-)

DeLLas said...

hahaha kantoi gak kete yg amik slekoh mcm drift tu kat gambar no4.. ahaha apa daa...

Nad @ MamaZN said...

Eeeee...!!!
Jeles la akak ni, asek naik CH!
Hihihihi.. =)

QA's ~ mamapapa said...

cantik2nya gambar,akak..we ollsss pn suka makan eskrem tu :)