Tuesday, November 6, 2012

Jogging di Cameron Highlands..

28.10.2012
Ahad...

Selamat pagi Cameron...
Pagi tu lepas Subuh...grrr...menggegel....lipat selimut, toto extra yg kitorang bawak dari umah dan terus simpan dlm kete. Kalo idak, semak jer nampak...huhu.

Dh selesai, ngan tak mandinya...kitorang anak beranak pun gi keluar jogging, hehe.... Kali ni kitorang sarung kasut sukan.

Kitorang ikut lagi sekali laluan jungle trekking semalam. Saja....nk terus explore kat area Jabatan Perhutanan tu. Tapi takde ler nk masuk jauh2 sangat pun. Sebab Pakcik Siak Nasir (pesara forest) penah bagitau...kat sini (laluan lebih jauh) 'KERAS' jgk ler. Leh sesat nanti. Nak kena ada tour guide yg expert baru leh gi. Mmg ada penanda arah utk beberapa lokasi jungle trekking. Yg makan masa 4-5 jam pun ada, huhu... 

Kat sana...kitorang cuma masuk kat area tapak perkhemahan yg disediakan. Ada sekumpulan yg berkhemah. Tak tau laa bangsa apa...cina ke...taiwan ke...korea ke...ntah laa..
Best jugak suasana kat sini....nyamannnn aje. Bkn orang dewasa aje tau...kanak2 dan baby pun ada, mmm....Dorang ni mmg takde pantang larang pun!!
Anak sungai dari pergunungan....sejuknyaaa. Inilah pertama kali sentuh air sungai kat CH, hehe..
Pokok kat depan umah aku skang...kalo dekat seratus tahun...mcm tu ler kot rupa dia. Tp, sian...pokok kat depan umah aku tu masih dok dlm pasu walaupun dh tinggi mcm tu...huhu..
Permata hati aku dan abang...
Sinar suria cuba merembes masuk di celahan pokok utk menerangi alam...
Jalan keluar semula...
Dh explore kat kawasan camping tu...kitorang pun keluar semula. Nak gi area luar padang golf pulak..
Alona versi cari pacat!!! hehe...
Kat sini ada padang bolasepak, ada gelangang bola keranjang, futsal.....Belakang tu adalah bangunan milik kem tentera di CH...
Jalan lagi....menuju ke padang golf...
Dh besar budak ni...
Cantek bangunan belakang tu...tp gereja laa pulak. Tak jadi nk gi jengok2, huhu..
Masa yg sama...rupa2nya CH ada buat larian apa ntah. Dorang pakai t-shirt pink. Susah nk tgk bangsa kita join acara cenggini. Dari ramai2 tu ada ler sorang. Tu pun mcm tentera aje gaya dia, hehe. Yg lain cina, punjabi, india, omputih....
Antara peserta terawal...kitorang sorak2 tepuk tangan. Termalu2 ler dia, hehe..
Patut ler ada budak lelaki (gaya umur 13-14 tahun) dok jaga laluan tu. Aku ingatkan mende ler budak tu buat sengsorang kat tempat check point tu. Tanda apa pun takde!! huhu...
Kat belakang kitorang tu lah jalan nk masuk ke kem tentera tadi...
Aiii....dh besar2 anak ibu. Ibunya tetap mcm tu tp dh gomoks, hahaha...
Perlukan fat burner......hoho...
Ini ler cuti2 bajet kitorang...huhu...
Singgah kejap kat MZ Chalet kat Taman Sedia ni...tgk2.....jengok2..
Dh balik dari jogging anak beranak ni....baru lah sarapan pagi ngan megi kari. Masak kat dapur yg disediakan oleh tuan punya chalet. Sangat berselera, huhu.
Sape dh abes dulu....leh gi mandi dulu, hehe...
Kemudian aku pun kemas2 ler barang2. Anak2 pulak tolong angkut masuk dlm kete. Dalam kul 11 pagi ayah mgkn sampai kat CH dan sekali ikut ke Taiping.

Nota ALONA:-
~Lagi 3 hari utk pi balik ngantar anak gi/balik skolah utk sesi persekolahan 2012 ni, hehe..   

5 comments:

Kesuma Angsana said...

wah best & seronoklah mcm ni!

Nad @ MamaZN said...

Cntek gmbr yg nmpk sinar suria tu...

Kak, dpt tak yg saya tag akak kt.fb,?

Gieyana said...

cr ritu tpt nie kak..sempat amik bbrp pics..rushing sgt...

wantie said...

fuh.. ingatkan sapa tadi, tetiba dok tengok gambar familly akak. tup trup keluar cina baju pink tu seksi plak.

terkejut tul.. tak kan husband akak lak yang pakai seluar pendek gitu. kahhhhhhhhh... tertipu kejap mata t ni.

atty's said...

beshnya dpt jogging kt ch..sambil menikmati view yg cantik