Saturday, November 3, 2012

Durian crepe Taiping mali...

Walaupun aku dh penah buat sekali durian crepe (DC) ni melalui resepi yg diambil dari internet....tp bila ada sahabat yg mmg seorang bakers kat Taiping ni buat DC...aku pun oder jugak. Nak rasa DC yg sebenarnya mcm mana. Terutama katanya DC yg sahabat aku buat ni kulitnya diadun dgn 6 jenis tepung. Tak mcm DC yg aku buat tu...aku guna tepung gandum aje, hehe..

Sebenarnya aku dh penah oder kali pertama pada hari Isnin ari tu. Masa tu ayah ada kat sini. Aku gi amek DC ni kat umah Yanty di Taman Desa Jana ngan ayah laa lepas amek anak2 aku balik dari sekolah. Maknanya, ayah pun sempat merasa DC ni....ayah pun gemar nampak gayanya, huhu.

Tadi...aku beli lagi sebab aku tingatkan along yg tak penah rasa lagi. Camni laa ye jd ibu. Makan apa2 mesti ingat kat anak. Jd, hari tu aku ada cakap kat Yanty...kalo dia buat lagi DC ujung minggu ni...jgn lupa bagitau aku. Kebetulan pulak anak sedara aku (YUI) pun tingin nak rasa. Aku pun tolong oderkan utk Yui jugak.
Alhamdulillah, rezeki along dan Yui....Yanty buat DC hari ni. Malah dia turut buat Peach Crepe dan Chocolate crepe. Tp aku tak oder ler pun yg tu sebab buat masa ni lebih tertarik ngan DC, hehe..
Sedap DC ni...
Aku kagum ngan sahabat aku ni....dia buat apa2 pun sedap dan berseni. Orangnya bersih, kerjanya kemas. Kek2 yg dibuatnya dihias dgn cantik, Blueberry Cheese Tart dihias cantik dan kemas, apom polkadot dia pun....ngan mcm2 bentuk..bukan polkadot aje, bentuk ladybird, stoberi dan mcm2 lagi....cantek2 lak tu, tak comot langsung!!!
RM10 utk 5pcs DC ni...
Tadi bawak DC dan bubur jagung (aku buat ler, hehe) ke hostel along utk makan sesama. Makan kat pondok wakaf sambil tgk pelajar2 form 5 main bola beramai2 nk release stress nk mula exam 5hb ni, hehe..

Aku beli 3 pack DC.
1 pack Yui punya..
Lagi 2 pack aku bawak ke hostel along. Kejap jer abes.....makan bubur jugak. Rambutan gading pun ada, yam..yam...

Ok...abes citer DC...

6 comments:

Zura@Iwan said...

wahhh....kt taiping ada DC dh kak? tingin nk rasa..

ingt nk srh mak try buat..jual kt Selama...tp mak x sure psl resepi ni...mak x tgk rupa lg..huhu

Anonymous said...

Hai..kat mana ya boleh dapat DC ni kat taiping?desa jaya tu kat bukit jana ka?hope boleh share nombor bakers tu :-) thanks

ALoNa CintamaniszLite said...

Kpd anonymous....no kontek bakers tu tercatat kat label gambar DC di atas. Kalo kurang jelas...leh klik gambar tu.

Cik Nur said...

wahh...ade juga DC ni kat taiping ye..!

Nak orderlah nanti.. nak buat sendiri tak pandai... :)

terima kaseh info ni.. :) jenguh mencari..hihih.. :)

baldubiru79 said...

tq yer coz share ttg crepe durian yg ade kat tpg..igt nk order coz tingin nk rasa..

Anonymous said...

salam cam ner nak order ye..ble share info x?