Friday, November 23, 2012

Kalau dh semuanya rosak!!!

Kalo banyak daripadanya dah rosak dan peralatan yg ok tu pun dh hampir nk rosak.....camne nk guna sedangkan ramai ahli yg menggunakannya setiap hari??

Peruntukan mmg ada....mesti ada punya tp tu laa...gejala melengah2 dari beberapa pihak yg dok atas ni yg telah melambatkan proses dan telah membuatkan peralatan dalam gym ni naif sangat!!!
Sana sini rosak!!!
Dari 3 treadmill....2 buah dh lama rosak KIOK!!! Lagi satu yg tinggal tu pulak masih leh guna tp keadaannya mmg nampak sgt tak lama lagi pun nk rosak jgk, huhu...
Treadmill ni sebenarnya pun bukan ler digunakan macam lari kat trek stadium. Mmg laa dorang wat kelajuan maksima kat mesin tu tp ianya bukan harta korang...tu kan harta rakyat. Ramai lagi yg nk guna. Kalo harta korang sendiri tak mengapalah, kan. Kalo takde sendiri punya tapi nk lari laju2 pecut mcm 100m selama 15-20 minit...gi jer lari kat trek jogging luar tu!!! Ini tak, bila guna tak ingat dunia...tak ingat tu bukan dia punya. Bila dh rosak mcm ni....nk mintak peruntukan utk repair pun susah....apatah lagi nk mintak peralatan baru!!!
Yg ni pun dh rosak jgk. Talinya dh putus. Pengguna gym pun satu...ganas bukan main bila guna peralatan ni. Dah ler mesin kurang kualiti sebab supplier pun nk makan untong atas angin.
Ni...mesin ni....ada 6 kegunaan. Tapi 2 aje yg leh guna. Yg lain tu tali putus laa, pemegang patah laa...ish, macam2 lah. Instruktor gym pun tak tau dh nk komen apa, huhu..
Aku skang ni kalo gi sini bkn main mesin sgt pun. Kalo tak ujan petang tu leh ler aku joging kat luar utk keluarkan peloh. Tp kalo ujan?? Dengan keadaan ramai ahli yg datang tapi peralatan tak cukup....mm...kena tunggu turn nk guna mmg leceh!!

Nota ALONA:-
~Dh jadi cenggini...mcm boring jer gym ni.

3 comments:

Nad @ MamaZN said...

Kene wat gym kt umah plak la camni.
Teruk btul byk kerosakan
Bayaran keahlian mahal x?
Atau free je?
Kene bgtau pihak atasan gak ni...

el said...

wooohooooo!!!akk g gym..walaweiii mantop akk ehhh..hehehe
apadaaa baik xde gym cam ni semua rosak belaka..hehe

Zura@Iwan said...

bestnya...ritu ada bcita2 nk join gym masa iwan masuk club gym tu sblm pregnant la.now dh ada anak kecik..x dan nk join..

haizz..iwan pon x g dah gym..haha