Monday, July 29, 2013

Citer Ramadhan 20

29.07.2013
ISNIN

Mmm...dlm bulan pose ni...mmg aku tak kuat sgt tenaga nak gi blog kengkawan. Mata aku letih dok ngadap gambar pengantin aje. Mana yg sempat aku singgah...ada yg aku tinggalkan komen...ada tu aku baca aje.
Gambar diambil masa aku ngan angah singgah membeli kuih-muih kat pasar Ramadhan Semanggol sebelum hantar angah balik ke asramanya di Lenggong..(ikut jalan Batu Kurau - Kg. Masjid - Lenggong)
Dari petang Khamis 25/7 ari tu...mmg sebok layan anak aje. Gambar pun tak berapa nk terusik, mm..
Petang semalam 28/7...akiss ngan angah dh balik asrama semula. Sunyi rumah ni cuma seketika...InsyaAllah, Jumaat ni along ngan angah dh leh balik rumah utk cuti Aidilfitri.

Hari ni...kak nor jemput berbuka pose kat umah dia. Ada laa yg lain sekali termasuk mak dan abah.
Alhamdulillah...tapi aku masak jugak laa satu jenis lauk dan air tembikai buat sendiri. Tak syok lak kan gi ngan tangan kosong aje, hihi. Sekurang2nya apa yg kitorang bawak tu memeriahkan hidangan kak nor nanti, ngee..

Baju raya semua dh settle..cuma baju kurung aku ngan akiss tak siap lagi lah.
Along dan angah tahun ni takde seluar jeans baru. Pakai laa mana yg ada. Dorang pun jarang pakai jeans sbb kat asrama tak dibenarkan pakai jeans.
Tudung raya?? ntah laa...dh pi bazaar raya kat depan The Store Tpg Jaya tu...takde yg berkenan pun. Mgkn kena gi TESCO kot...cari kat gerai pakistan tu, huhu.

Kuih raya yg aku oder dari kawan2 ada yg dh boleh diambil.
Ada yg masih dlm proses pembuatan, hehe..
Ni antara juadah berbuka puasa di rumah kak nor...hehe. Tima kasih kak nor. Bkn jauh pun. Sebelah umah kitorang aje pun. Aku cuma bawak ayam sambal ngan satu jag air jus temikai tu. Wat sendiri, jer...
Nota ALONA:-
~Citer BANDUNG tertangguh lagi......

4 comments:

Nad MamaZN said...

Sedapnya air tembikai...

el said...

glah tgk tudung kat parit buntar or kuala kangsar..ritu el balik kpg tgk2 dah buka kedai deret2 tepi jalan sblm ke bandor...xsmpt nk singgah..org pya ramai jem..tu blum raya..nti dah raya mmg jem kuala tu kakk...

el byk lg x membeli tgu wiken ni kut2 ada doyan runtuh hahaha aminnnn

Kesuma Angsana said...

biasalah tu bulan2 posa mood berblog menurun sikit kan !

wantie said...

ada lagi yang tertangguh nak kena beli.

paling penting kain batik dan pelikat. nakke dapur pun nak le pakai kain batik baru jugak kan..kan..ngeee