Monday, July 1, 2013

Ada rezeki jumpa mereka...

30.06.2013
AHAD

Alhamdulillah, sejak terbaca satu komen Nad kat satu entry aku tu.....
maksudnya seperti dia sefamili nak ke utara, hehe...aku terus wassap dia.
Yeargh!! mmg betul ler...senyum :)

Makin menghampiri hari...Nad pun set kata nk sarapan pagi bersama kat gerai kaki Bukit Larut nanti. Aku ok jer sbb pagi Ahad ni mmg aku free. Tapi free pun...umah tak berkemas lagi weh. Sebok ngan keje luar...umah mmg diabaikan tambah2 pulak akiss balik ni..beg2 dia dok kat ruang depan tu laa tak berangkat-angkat masuk bilik sampai ler dia nk balik hostel balik...mm.
Kalo idak leh ajak Nad sarapan pagi kat umah aku jer, kan..
Maaf laa Nad...skang ni mmg akak sebok sgt. Album bukan 2-3 buah nak kena siap tp dh 7-8 buah dh, uwaa...mmg nak menangis kalo diingat sangat. Cari duit tambahan cenggitu, lah..
Umah dh lebih kurang mcm kedai jahit baju dh...selerak, huhu. Segan nak ajak sesape mai umah, ngee..

Alhamdulillah, pagi Ahad...kul 9 lebih sket aku baru sampai kat kaki Bukit Larut. Tengah nk cari parking...dh nampak kelibat Nad sefamili sedang nk mula bersarapan pagi kat gerai Pak Din. Wahh, siap lambai berhai-hai lagi tu, hihi. Kelihatan situasi masa tu mcm kitorang dh penah jumpa jer sebelum2 ni , kehkeh..

Dh jumpa...dok sarapan pagi semeja..
Hmm..apa komen aku ye?
Eh, ok...mmg mcm dh kenal sangat dh kitorang sembang2, kan Nad. Takde ler pemalu pun Nad ni. Kot betul pemalu pun...mgkn pandai kontrol tu, hihi...

Sebenarnya...aku pun pemalu jgk. Tp tu laa...disebabkan pengalaman dh 4 tahun berjumpa dan berinteraksi ngan mereka2 yg kitorang tak penah kenal tapi menggunakan perkhidmatan Inaldafoto...maka itulah yg melindungi sifat pemalu aku tu, hehe (kelakar jer wat pengakuan ni, uwekk)..
Pengalaman adalah guru terbaik dalam kehidupan.

Nayli & Zakwan...aku tgk sama mcm kat gambar2 yg mama dorang simpan kat blog. Sama mcm yg mama dorang citer kat dlm blog, huhu. Yg mahal...moncong Naylie tu...mmg menggeramkan jer!!
Tak sangka...leh jumpa betul2. Itu namanya rezeki.

Dh selesai bersarapan bersama...sesi wajib...bergambar laa. Apa lagi, kan??
Berjalan sket ke atas utk dapatkan signboard Bukit Larut tu, hihi...bukti tu...bukti!!!
Akiss kata...dia takde t-shirt elok dh nak gi keluar pagi tu. Sbb ada yg kat ampaian dan ada yg dh dilipat masuk dlm beg nak bawak balik hostel, huhu..
Lagi....kali ni akiss yg tolong amekkan gambar..
Pandai posing Naylie ni. Walaupun sebok nak tunjuk PEACE tp sebenarnya dia tunjuk ala-ala 1 Malaysia tu.......tp dia leh pelbagaikan cara lentuk liuk dia tau...hihi..
**Amek gambar waktu siang wlpn guna hp...gambar dia lebih orait ler dari hasil yg diambil di waktu malam, huhu..

Pertemuan berakhir di kaki bukit aje.
Zakwan ngan Nayli nak mandi pool kat Kama Lodge tempat penginapan dorang..

Yg kitorang pun nk gi beli kemeja lengan panjang utk along pulak lepas tu. Along ada dinner Selasa ni utk mereka yg pointer 3.5 ke atas. Kemeja yg penah kitorang belikan sebelum ni...angah dh amek bawak Lenggong (along pun baru sekali jer pakai..jarang nk guna).
Angah bawak ke Lenggong tu bukan apa....dia nk kena pakai baju kemeja lengan panjang siap bertali leher mcm org gi keje tu setiap hari Selasa minggu pertama. Dorang gelarkan hari korporat, huhu. Pelajar perempuan pakai baju kurung biasa...baju kurung raya tu laa, hihi.

Nota ALONA:-
~Terima kasih Nad sefamili sbb sudi jumpa akak, ye.. 
~Rupa2nya hari tu ada 3 orang remaja sesat kat Bukit Larut. Aku pun tau citer ni dh tengah malam td. Tgk kat grup fb. Alhamdulillah, dorang dijumpai masih selamat kat sebuah gaung. Sukar jgk laa proses nk bawak dorang keluar dari gaung tu. Dengarnya...dengarnya laa...sorang kena patuk ular tp mujur ular tak berbisa. 

9 comments:

❤Kamsiah❤ said...

akak tak pernah samapi ke puncak bukit larut lagi..

wantie said...

jumpa jumpaan mengeratkan hubungan.

malu tu boleh control ek? kikikikik...


Tahniah along. fuh kencangnyer dapat 3.5 arrove pacak atas ( and above la tu)

wantie said...

silap tulis plak.

3.5 arrow(anak panah) pacak atas.

atty's said...

memang seronok kalo dpt jumpa
kalo lona jumpa aty..aty pun pemalu orgnya

Gieyana said...

dh byk kali nk jumpa Nad tp x diizinkanNya lg..

X pernah smpai sini lg..best ker kak mknan kt kedainyer..

Nad MamaZN said...

Saya bace entry ni sampai tutup2 muka ngam bantal sbb malu hahahah!
Tu la rase cam dh kenal lama..
Tq kak sbb sudi jumpa
Cam rugi plak p tepeng tp tak ketemu hihihi
Moga terus berkawan smpi bila2, aminnn :)

Pasni nak p penang
Harap dpt jmpe kak g plak haha!
Ehh, ramai lg kawan2 dok penang ni
Kakzura, el lagi sapa tah

Ceh, cam dorg nk jmpe saya jek kikikiki...


ibuayu said...

Syik gak dpt jumpa rakan seblog ya..akak pun jenis pemalu gak...

Zura@Iwan said...

wahhh...
dpt jumpa Nad gak..
sy ni bila nk jumpa Nad ni..
blm ada jodoh gamaknya...

dh la pemalu orang nya saya ni..hehe..

bukit larut tk penah naik lg la..
ritu ada plan nk naik..
tp kan sll hujan je kan..

Teratakkasih said...

Syok laa kak..kalau ada rezeki kita dpt jumpa gak yek..

anak sy kene pakai baju koprat tu setiap hari isnin huhu...payah lak tu nak carik saiz...