Tuesday, July 9, 2013

Esok dah 1 Ramadhan 1434H

Alhamdulillah...
Esok 10.07.2013 dh masuk bulan Ramadhan. Rukun Islam yg ke-3 ini.
Ramadhan kali ni......................................byk harinya aku ngan abg bersahur berdua...berbuka puasa berdua. InsyaAllah, gi terawih pun berdua.

Mujur jgk laa...Jumaat ni along ngan angah leh balik pulang bermalam.
Lagi sekali dorang leh pulang bermalam...masa cuti Nuzul Quran nanti. Masa tu, Akiss pun leh balik jgk.

Ramadhan kali ni...takyah print dh jadual berbuka dan imsak.
Dh dpt jadualnya masa abg solat Jumaat ari tu. Sumbangan dari Restoran Selera Malam.
Bagus jgk dorang wat gini. Edarkan kat jemaah masjid....di samping leh jadi panduan utk orang tgk waktu berbuka dan imsak...ia leh jgk iklankan tentang restorannya, kan...

Semoga diberi kesihatan yg baik utk menunaikan ibadah berpuasa sebulan ni, amin..
Ni dia jadual solat sekali jadual berbuka dan imsak utk Ramadhan 1434h
Kepada kawan2 yg sudi singgah kat CINTAMANISZLITE ni....sudi pulak membaca apa yg dibebelkan, sudi jugak tgk gambar2 yg ditempekkan....aku nk ucapkan:-

SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN 1434H
Semoga kita semua sentiasa diberkati di bulan yg penuh keberkatan ini

Nota ALONA:-
~Harapnya...jangan laa ada mana2 radio tak kisah laa radio swasta mahupun radio internet ni.....JANGAN laa ada yg dh pasang lagu raya pada awal Ramadhan ni. Rasanya dorang ni jenis tak hormat bulan al-mubaraq ni. Puasa ntah ke mana...dh terkinja2 putarkan lagu raya...mm...

9 comments:

el said...

slmt berpuasa kak lona sekeluarga

ieda immi said...

selamat berpuasa juga buat akak ..
saya dan mak sempat makan kedai mamak tghari nie tadi ekke ;)

Nad MamaZN said...

Kak... Giant ke tesco kat mana tah dh pasang pun lagu raya...
Apa tah dorg ni tau

Kesuma Angsana said...

singgah jgk & nak wish selamat menjalani ibadah puasa dan mudah2an amalan kita diterima Allah swt hendaknyer !

Rinna said...

Selamat menyambut ramadhan dan selamat berpose utk Ina sekeluarga.. :)

::NureeN:: said...

slamat berpuasa kak alona.. :)

❤Kamsiah❤ said...

selamat menunaikan ibadah puasa...sama2 kita mengejar ganjaran yg dijanjikanNYA..

Zura@Iwan said...

salam ramadhan utk akak sekeluarga...

Teratakkasih said...

selamat berpuasa jugak akak...

hehehe...shopping complex kat KL ni lum puasa lagi dah pasang lagu raya...huiii...

tulaa...anak sy dpt balik ramadhan yg pertama ni..smpai sabtu...hehehe...dpt laa berpuasa ngan dia reramaikan..walaupun kojap...tak pe laa...terubat rindu..huhuhu...