Thursday, July 11, 2013

Kipas doraemon...

Malam tadi....di awal kul 11 malam...tgh2 syok edit gambar sambil2 tu aku nak apdet blog. Youtube lak sedang berkumandang lagu Pertama Ramadhan dari Fotograf.
Tetiba aje letrik takde..........bergelap. Mujur ada hp kat meja pc. Terus ler gi cari lilin.
Mmg kawasan kejiranan ni semua bergelap laa...ntah pasal apa tetiba pulak kan.

Abg kata...ni letrik takde ni....soh tido awal la ni...Takyah ngadap komputer sampai lebih kul 12 malam, hihi..
Tapi tu laa..panas pulak. Mula2 amek kipas tangan tu. Letih pulak mengipas...last2 teringat kipas bateri tu, hehe. Aku sendiri pun dh hampir lupa aku ada kipas ni.
Kipas yg dibeli kat Pangkor bulan 3 ari tu. Kat pasar malam pun ada jual kipas mcm ni tp disebabkan kat pangkor tu pilihan banyak...mcm2 jenis...jadi tertarik lak nk beli satu, hehe..
Kipas doraemon, hehehe..
Leh laaa, kan...tala tang muka aje. Bagi suhu badan stabil balik. Ye lah...tadi elok2 berkipas...tetiba letrik takde...badan terkejut. Mcm situasi kita turun dari Cameron Highlands atau Genting Highlands tu laa...Dari atas tu kita sejuk..rasa nyaman aje. Tp bila dalam perjalanan turun ke bawah tu...sampai satu tempat kita dh rasa mula membahang.

Elok dh rasa ok....nk off dh kipas bateri ni...nampak kipas kat siling dh bergerak semula, yeay!! letrik dh ada semula. Leh tido lena, zzzzzZZZz...sampai alarm hp berbunyi utk peringatkan bangun sahur!!!!

Nota ALONA:-
~Guna bateri AAA laa rupa2nya, hehe. Takpe, skang ni bateri byk dh murah dan elok. Kat kedai ECO, kat TESCO...ada..hehe..

7 comments:

Rinna said...

Bagus tuh ada kipas bateri standby bila tak de elektrik.. panasss..

si cantik matahari said...

nak pinjam kipas doraemon tu..heheh..

el said...

ni sure peminat doremon tegar ni kan kak kan kan kan hahaha

wantie said...

selalu duk tengok ibu ibu yg bawa baby ke acara sekolah duk guna kipas ni la.


MulutPayau said...

Berguna jugak kipas tu time kcmasan..comel jer kipas tu...

Selamat mnjalani ibadah puasa...

Nad MamaZN said...

Dok dpn komputer tu sempat save ke idak kerja2 masa blackout? Hehe

Zura@Iwan said...

hahaha...
rasa mcm berada dlm situasi akak la plak..

pandai akak bercerita..hikss