Thursday, July 18, 2013

Letihnya...

Dalam bulan Ramadhan ni...badan mcm lemahh aje kan. Rasa ngantokkk aje. Tp kena laa segar2kan jugak. Mana leh nak terbaring...nak tido aje kan...makruh tu...hehe..

Aku tgk kucing aku ni pun sama, haa..
Melepekkk aje tido. Mmg ler selalu pun mcm tu...tp nampak masa bulan pose ni melepeknya semacam jer. Ngan ekspresi muka sekali tu, kehkeh.. Mcm laa dia pun pose jgk, huhu...
Togey yg cekeding dh..tp bila angkat dan dukung dia..mak aii, kusss semangat!!!
Dengar citer kakitangan gomen nk dpt RM bantuan raya ye..mm, syok laa.
Yg pekerja swasta ni tak tau ler....ikut ehsan majikan masing2, ye dak..
Tempat keje abang ni pun...takde pun lagi bau2 bonus raya. Doa2 ada laa, hehe.
Aku tahun ni kuih biskut raya pun tempah2 aje kat kawan2. Tak sempat nak buat. Tanggungjawab pada album lebih utama.
Syahdu jgk tengok barang2 dan bahan2 buat kueh/biskut raya kat kedai tu, huhu. Sebabnya, sebelum2 ni dh biasa buat sendiri.
Tapi, kalo buat pun...kek aje laa kot. Ada dh beli 2 biji buttercup kat TESCO sbb harga promosi hari tu, hehe..
Bukan pe, kek ni senang. Adun2...leh terus bakar. Tak renyah mcm buat biskut nk uli...terap...uli...terap..tabur itu ini kat atas biskut....bakar sampai 3 trip masuk oven...
Dah laa tu, anak2 semua dh dok asrama..balik pun harap dorang tolong kemas2 umah aje lah. Tak sempat dh nk buat biskut. Tambah2 akiss katanya 6/8 baru leh balik umah utk sambut raya....siannn..

Nota ALONA:-
~Tahun lepas pun aku tak buat biskut raya...masa tu betul2 takde mood. Baru sebulan lebih kehilangan emak tersayang. Terasa benar ketiadaannya lagi...
~Kat fb...dh ada fren yg share lagu raya dari youtube...adoii laa...hoho..

8 comments:

Teratakkasih said...

hehe...sy ada borong butter jugak ari tu smp 16 ketul..kat tesco...sbb rege dia murah...tapi belum start wat lagi..anak sy yg no 3 shaheer..tu dia dah tanya bile ibu nak wat biskut raye...sian lak..sbb dia pose kan tahun ni...
tulaa...abah sy pun baru meninggal tahun ni..tapi..kene gak wat happy tuk anak2 dan mak sy...walaupun hati huhuhu....

el said...

betul lah kak..el pun skit punya giler mengantok mengalahkan hari2 biasa ni haaaa..skit2 nguap skit2 nguap..pas masak kan kak..el terus terbungkang atas katil punyalah ngantuk..penat satu hal hehehe

el selagi xde oven baru..no kuih raya lah tahun ni lalalalala

❤Kamsiah❤ said...

tak kejutkan kucing tu bgn sahur kut hehe

hishop satuuuu..

Nad MamaZN said...

Saya xpenah buat kuih pun
Tak pandai

wantie said...

hmm.. citer pasal bonus. T dok bau bau dah kak oi... ngeee...

tunggu jari ni je issue cheque. dapat greenlight terus zap...

Zura@Iwan said...

tu la kak..
sy ni kdg2 rasa gk mgntuk ni ha..
sll kalau mgntuk leh la mkn apa2 ke..huhu..

sy ni pon kak..bleh kata tiap2 tahun beli biskut ry.., kalau mak buat, srh mak buat lebih..tp thn ni mak tk buat kut..letih berniaga kt BAZAR>.

ayu Ismail said...

Bab bonus masih dlm perbincangan..akak pun plan nak buat 2 jenis kuih je..entah jadi entah tidak..heh

Mar Mansor said...

gaji dah naik..bonus lagi..huhuhu...
tp apsal ek..kami pekerja swasta nih..gaji lebih 2500 jek dah kena tax..huhuhu...