Sunday, September 9, 2012

Acara berkelah....

08.09.2012
Sabtu..

Ari ni aku main masak2. Lepas jer hantar angah ke sekolah (kena ganti cuti sebelum raya)....terus jer aku singgah pasar dan balik tu terus dok dapur tak ke mana2 dh.
Sampaikan along yg outing kul 10.30pg tu pun abg yg gi amek sengsorang. Akiss tolong aku kat umah.

Aku mintak tolong Yui buatkan kek sebab aku mmg dh takde masa nk buat kek cekelet kukus tu sendiri dh, mm...

Petang tu kul 4 lebih...mak, abah, cik Teh, Anem & anak2, kak nor, Yeop, Yui mai makan2 berkelah2 kat umah aku. Ni mmg namanya acara berkelah2...walaupun ianya bukan di lokasi2 riadah & rekreasi, hehe..Yelah, kalo nk berkelah kat luar pun tengok lah cuacanya macam mana...Mendung dan ujan jer sepanjang hari semalam.

Yui bawak pasta yg dia masak kat umah aku...utk dinikmati bersama2. Dh namanya berkelah, kan..huhu..
Petang tu along balik hostel....abg sorang jer yg gi hantar dia.
Anem pun dh balik. Cik teh tunggu pakcik Zali datang pulak. Tak lama tu....Sela dan Anas pun sampai ngan anak2 dorang.
Malam lak cucu2 yeop ada jgk datang. Itu aje lah tetamu kitorang hari tu....
Kak Idah tak dapat nk join sebab dia gi hospital. Melawat kawan baik dia yg sedang nazak kat sana.

Timakasih kat dorang atas kesudian berkelah2 kat umah aku ni...
Makan2 ni sempena aku, abg, angah dan akiss dh selamat menunaikan puasa sunat Syawal. Alhamdulillah.

Tengahari ni (9/9) ada open house kat Restoran Masa Katering. Tiap2 tahun dorang wat open house yg sememangnya OPEN kepada pelanggan2nya.
Tokey dia Mel Za dh mengajak pi. Ye lah, walaupun kitorang ni pelanggan restoran tu jgk...tp bila tokey sendiri yg ajak ni rasa mcm kena pi jgk ler, hehe. Kalo idak kitorang pun malas nk berebut2 makan ngan orang lain yg ada ketikanya mcm tak makan seminggu tu, mm...Paham2 aje lah dh nama open house yg sememangnya OPEN tanpa had sempadannya tu. Walaupun dh tertulis kat banner open house tu utk para pelanggan restoran tapi yg bukan pelanggan pun leh jer nk pi. Makan free mmg selalu org tak lepaskan peluang, kan....hehehe...

Abes citer...

Nota Alona:-
~Hari ni adalah hari last akiss gi kelas tuisyen.....Semoga cikgunya halalkan ilmu yg dicurahkan utk murid2nya.

1 comment:

Zura@Iwan said...

berkelah mcm ni pun best kan...