Thursday, September 13, 2012

Simkad rejected...

Sabtu 1/9 ari tu nk ikutkan bkn hari utk outing. Takde dlm taqwim mrsm pun. Tp dibolehkan keluar jika bersebab. Maka along pun mintak kebenaran kat warden dia nk keluar dgn bersebab. Ada 2 sebab yg along bg, hehe...
Yg pertama sebab simkad hp dia rejected. Takleh nk on hp...bila on jer kat skrin hp tu akan tercatat simcard rejected.
Camne leh jadi macam tu?? Hmm, budak along ni gatal2 tangan nk buat password simkad. Lepas tu dh jd ntah apa2. Mujur laa Sabtu tu Maxis Centre masih bukak walaupun cuma setengah hari. Aku pun hari tu 1st time topap hotlink kat mesin topap Maxis, hehe..
Along gi sendiri kat kaunter. Biar dia urus sendiri.
Disebabkan simkad tu rejected...officer maxis tu bgtau simkad tu kena tukar baru sebab yg lama mmg dh takleh nk pakai. RM10 utk simkad yg baru tu.

Alasan ke-2 along bg kat warden utk outing adalah....nk gunting rambut. Warden bagi kebenaran tetapi nanti bila dh balik hostel warden nk tgk, hahaha. Pastu, warden bagi kebenaran keluar sampai kul 5 petang aje...bukan kul 6.30petang, hehe.
Along tak kisah pun....dia orait aje, kahkah..
Kad outing along...
Tgk laa tu...sejak dh dok hostel dekat2 ngan umah ni...kerap ler dia keluar ngan izin warden. Asal aje leh outing...mesti tak lepaskan peluang. Sedangkan bkn masa outing pun ada sekali dua dia mintak kebenaran nk keluar, hihi..
Dulu masa kat Pengkalan Hulu (yg jaoh 2 jam 1/2 dari Taiping) tu pun buku outing dia mcm nk penoh jgk (selalunya along outing ngan kitorang aje)....inikan dh dekat2 gini, mm..

Nota ALONA:-
~Ramai jgk kengkawan aku dh beli tiket pas tahunan gi LEGOLAND yg nk dibuka Sabtu ni, uii...Dasat tul ler dorang. Ada yg beli utk sekeluarga pulak tu. Aku tgk harga tiket masuk utk sorang dewasa pun dh seremmmmm.....

2 comments:

atty's said...

itulah..aty pun tah bila lah agaknya nak jejakkan kaki ke legoland..takut dgr harga tiket.

si akak tu pun ,2 minggu sekali balik..naik bus :)

wantie said...

ish... tak patutlah charge 10 hengget. kalau simcard tu hilang ok lah. ni idak tetiba je simcard rejected. kelemahan di pihak dorang pas tu nak cahrge kita lak.

katakan dorang bagi simcard ke 2 ni kat along yg kurenggg kualiti. pas tu guna tak smapai setahun rejected lagi. tak dil kan.

seorang cahrge RM10 kalau sejuta rakyat malaysia alami masalah yg sama mau 10 juta dorang boleh collect.

legoland? memang mahal rega tiket dia. ish.. kelab TAHA Amirul pun tak tersenarai discount kad kat Legoland. kalau idak leh la beli tuk dia noh.