Saturday, September 8, 2012

Hantar along balik hostel..

26.08.2012
Ahad..

Dh cuti raya seminggu...along kena ler balik hostel semula. Walaupun tak jaoh tapi mana2 budak pun akan rasa BERCINTA aje nk balik ke hostel, kan..kan..hehe.

Hari tu keluar gi hantar along...ayah pun ada. Tp kitorang gi TESCO dulu. Nak beli biskut2 dan barang2 keperluan along dulu. Pastu singgah KFC kat Tesco tu...beli guna baucar yg dpt dari pembelian biskut LEXUS. Tp kena tambah lagi 2 ketul ayam lah psl tak cukup, hehe..

Dari KFC...terus jer hantar along. Ramai lah parents hantar anak balik hostel sampaikan jalan nk ke hostel lelaki tu kena tutup dari laluan kete, huhu. Hanya utk laluan cikgu2 yg dok kat atas tu aje, ngee..

Dh salam2 peluk cium...along pun berjalan kaki ler menapak ke hostel dia. Angah tolong bawakkan barang2 along.
Dok lepak kat sini...
Dok lepak tgk gelagat orang sementara tunggu angah tolong bawakkan barang2 along ke bawah hostel. Dah kete tak leh nk sampai ke sana....kena ler angah tolong.
Tu nampak ler kelibat angah tlg bawakkan barang2 along...(kecik aje pun pakai baju merah, hehe)
Ramai laa yg tolong bawakkan barang2 anak2/adik lelaki dorang ke bawah hostel. Jenoh jgk nk jalan kaki dengan bawak barang yg byk kalo kena bawak sengsorang diri. Maklumlah lepas2 raya ni mmg byk ler mende nk dibawak, kan..hehe.
Tunggu lagi....
Hehe...bergambar kat bas. Garaj bas ni depan kitorang aje.
Along masih belajar kat Taiping...bukan kat Arau, hehe..
Taiping skang guna bas & van Arau sebab along kata bangunan kat Arau tak siap2 lagi tp bas dh ada, hehe. Ini mmg perkara biasalah. Antaranya bas Pengkalan Hulu digunakan oleh Lenggong bila bangunan kat PH tu tak siap sepenohnya lagi...(bbrp tahun dulu punya citer lah. Sebelum along masuk f1 kat Pengkalan Hulu 2009 duluuu)....

Balik dari hantar along...kitorang singgah makan kat gerai Pak Abu. Lepas tu singgah jap kat karnival My Kampung kat belakang stesen bas tu.
Tertarik ngan lampu2 ni..tp harga dia mahal lah. Cuma leh tertarik tgk aje lah. Tertarik nk beli tu takde lah, hehe..
Abes citer...

Nota Alona:-
~Along kol petang semalam dia leh outing hari ni (Sabtu)..amek kul 10.30pagi nanti
~Angah kena sekolah..ganti utk cuti sebelum nk raya tu. Sekolah dia amek cuti 2 hari.
~Sekolah Akiss amek sehari aje...jadi dia kena ganti 22hb September nanti..
~Aku nk buat bakso..insyaAllah. 

2 comments:

yoon da-hyun said...

wahhh ~ cukup sehari punya aktiviti :D

wantie said...

ish.. kalau le isok isok ni Amirul masuk asrama. tentu T pun sibuk mengantor ngantor dia mcm akak hantar si along ni.

Memang dok plan nak masuk dia ke Sekolah Asrama pun. Harap harap doa T yang selalu di sebut sebut ni tercapai ke idak.

Tapi idak le ke MRSM mcm Along tu. T nak hantar dia kat tempat lain. Tapi dia dok berkenan masuk Sekolah Tahfiz la pulak. tengok la mcm mana...