Tuesday, September 18, 2012

Pengantin olok-olok...

Ahaaa!!! kali ni aku nk citer psl pengantin olok-olok ni..hehe..
Ia telah berlaku di tempat anak sulung aku belajar baru2 ni. Gambar ni pun atas ehsan dia laa ni, hehe.
Kenal siapa dia ni??
Kalo korang tak kenal atau kurang pasti...jawapannya akan aku bagi kat bawah sekali...penghujung entry ni, hehe (mcm bagus, kuikui...)..

Ni lah pengantin olok2 tu. Dorang kena berlakon jd pengantin sekejap. Semuanya kerana ada tetamu istimewa nk datang maktab dorang, mmm..
Tgh tunggu tetamu sampai di luar pagar..
Tetamu dh sampaiii...jadi mereka diarak ke dewan...
Disebabkan pengantin olok2 dan dorang ni masih pelajar dan pelajar beragama Islam pulak...maka dorang pun takde ler berpegangan tangan mcm pengantin betol2, ye...
Masih tak dpt ingat lagi siapa yg jd pengantin lelaki ni??
Pengantin remaja..
Kelakar laa...kiri kanan pelamin ni ada board Piagam Pelanggan laa....itu ini laa...hehe..
Tp ok laa, kan..sekurang2nya ramai yg tau pelamin indah ni bkn lah utk persandingan betol2 pun...sekadar utk menonjolkan budaya tradisional Melayu yg ada kat bumi Malaysia ni kat orang luar aje..
Direnjis2 dipilis...
Ditepungilah tawar...
Beras kunyit ditaburr...disiram si air mawar...
Ni laa tetamu istimewa dorang hari tu...pelajar2 kolej dari Jepun.
Tetamu ni datang dari Jepun. Dorang datang kat sini sempena pertukaran pelajar dari sana. Kat sini mcm2 program laa yg dorang dpt buat. Antara yg utama adalah penanaman pokok2 bakau kat Hutan Pelajaran Paya Bakau kat Kuala Sepetang tu. Kemudian, program tanam pokok kat taman rekreasi maktab. Mmg tujuan utama dorang datang ke Malaysia ni utk program hijaukan bumi agaknya.. Tu yg siap disediakan t-shirt khas tu, hehe.
Along pun terlibat gak gi tanam pokok bakau kat Kuala Sepetang tu. Ada gambarnya. Malas lak aku nk taruk sini. Biarlah along taruk & ceritakan kat blog dia aje nanti, hehe..
Bersama guru pengiring dari Jepun..
Ok...abes dh citer kat atas. Skang meh sini aku bagitau sape yg jd pengantin lelaki kat atas tu. Dia ni pelakon kanak2 dlm drama Kapten Boleh yg penah disiarkan kat tv3 dulu. Dalam drama2 lain lepas2 tu aku tak tau laa pulak sebab aku ni bkn penggemar drama sgt, hehe. Dulu dia kanak2 laa, kan. Tp skang dia dh remaja, hehe. Tahun lepas dia berlakon iklan utk TM raya....dan iklan tu disambungkan pulak jadi mcm drama love story utk Aidilfitri tahun ni, mm..
Ye..dia lah yang jadi Asri tu..
Ada tgk iklan ni?? Sori lah Mei...Asri tak pilih kamu...dia pilih orang lain. Cari orang Melayu jgk, hehe...
Dia skang belajar sama along, form 4 jgk tapi kelas lain laa. Nama dia?? mm...takyah taruk sini lah. Sape yg nak tau nama dia leh ler gugel. Senang aje namanya pun, hehe.
Bkn pe...kang tak pasal2 ada blog hiburan leh tembus masuk sini cari gossip, hehe (perasan kengkonon, ye..huhu..). Walaupun dia jarang2 terdedah ngan cerita2 di kolum bahagian hiburan tp dia kan masih seorang pelajar....

Ok, dh abes citer pengantin olok2 ni, ye...

Nota ALONA:-
~Along dh balik hostel hari ni. Dia dh siap kira...6 minggu lagi baru dia leh balik utk pulang bermalam iaitu cuti utk raya haji nanti, huhu..

8 comments:

Gieyana said...

oh..cute jer dorang jd pengantin..

oh petukaran student rupanya..kalau idk sy pon kena prtukara student kt NZ tp atas suka sama suka jer..ada budget leh la p kan...:-)

Nad @ MamaZN said...

ooo...
patut la cam familiar muka mamat ni..hehe
no wonder la kalu die volunteer nak jadi penganten olok2 hehehe

atty's said...

cute je pengantin olok2..
samalah ngn akak..semalam pun akak dah balik asrama.balik sendiri naik bus poli di kl sentral, raya haji nanti balik kl..tp tghari raya haji..kena balik kg balik..ekekekke.sbb kitaorg ada buat kenduri raya haji ke 2..mcm tak balik je kan .

DeLLas said...

suh la along tekel bdk ppuan yg jd pgantin tu.. lawa tuuuu haha!!!

wantie said...

sian si mei tu kan...

Tak pe olok olok je tu kan,. pas ni ko rembat la si Mei tu yerk. Mak cik sokong snagat aih.

Maaf ye kak. T tak contact akak. ada kat ICU.

Kesuma Angsana said...

KA pown pernak dipaksa jd pengantin olok2 waktu skool dulo2., nasib baik leh tolak cuma jadi pengapit je hehehe

Zana said...

kalo akak, mampoh tak mau.. malu.. hehe

Zura@Iwan said...

pgntin olok2 pon mcm betui je..hehe..

pgntin olok2 pon kena pakai inai noh..hehe..