Wednesday, September 12, 2012

Opening!!

Hari ni Rabu 12/09/2012....adalah hari pembukaan francais makanan segera terkemuka (Mc Donald) yg terkini di Malaysia . Lokasinya adalah di taman tasik Taiping yg cantik menghijau tu, hahaha..
Ianya dibuka 24 jam...mcm kat Mc D Taiping Sentral jgk & ada pandu lalu mcm kat Mc D Simpang tu.
Gambar ni diambil pd hari Ahad baru2 ni..
Sebenarnya dulu....kawasan ni adalah gerai makan nasik campur yg ada menyediakan gulai ikan sembilang pd waktu siang dan pd waktu malam pulak dorang ada buat gerai masakan panas.
Tak tau laa sama ada tanah ni disewa oleh Mc D atau dibeli terus. Dan tak pasti jgk tanah ni milik private ataupun milik kerajaan.
Tapi lokasi ni mmg strategik laa.......sebab kawasan lake garden ni mmg jadi tumpuan orang ramai pun.

Lepas2 ni...leh laa orang sekitar Taiping ni pilih nk makan Mc D kat premis dorang yg mana satu. Kat Taiping Sentral ke....kat Simpang ke....kat lake garden ke...kan..

Muka seronok....
Mana tak seronok...abg dh janji nk bawak gi makan GCB kat Mc D baru ni ujung minggu ni. Time tu along pun balik umah, kan...

Nota ALONA:-
~Jumaat, Sabtu dan Ahad ni kitorang kena kerah tenaga ngan job photog. Dh lama pengantin ni booking...elok jer beberapa hari lepas dorang bertunang...hehe. Alhamdulillah...

7 comments:

wantie said...

memang GCB tu sedap kak. T dah try. terasa slice ayam tu. nampak fresh isi ayam.

tak sama la dengan MC Chicken. GCB ni memang terserlah isi ayamnya.

atty's said...

cantiknya mcd kat taiping..

leh ar terai GCB..

Zura@Iwan said...

owhhh...dh buka ye kak...

nnti bila2 leh terjah sini...nk photoshoot..hikss

Zana said...

Salam.. GCB memang sedap tapi gambar kat pokok akar jurai jurai tu lagi cantik.. hehe

Kesuma Angsana said...

GCB... nak join sekali hehehe

Gieyana said...

bestnyer..mmg kwsn strategik nie..sy x suka lak gcb tue..x sedap..ekekeke

FirZie83 said...

rindu nak balik tepeng tapi apakan daya...huhu...byk azie tau melalui blog akak nih...oo..mcd baru ni bukak sebelah court tenis tu kan kak???hihi..dulu besa mkn kat gerai tu masa zaman2 bercinta...hihi